Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 14-05

ROOSENDAAL, 14 mei 2008

Oplettende buurtbewoners maken einde aan overval

ROOSENDAAL: Op woensdagmiddag kreeg de gemeenschappelijke meldkamer even voor 13.00 uur melding van een gewapende overval op een woning aan de President Kennedylaan. Een 33-jarige vrouw was op het moment van de overval met twee kinderen in de woning. De daders drongen de woning binnen en bedreigden de vrouw met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Hierna doorzochten ze een deel van de woning en namen o.a. apparatuur mee. Buurtbewoners zagen dat er iets mis was in de woning en alarmeerden de politie. Toen de overvallers bemerkten dat buurtbewoners hen hadden opgemerkt, gingen ze er via de achterzijde van de woning vandoor. Ze reden in onbekende richting weg met een auto.

De politie heeft direct een onderzoek ingesteld. Het slachtoffer is opgevangen en van haar zal aangifte worden opgenomen. Ook zal een buurtonderzoek worden ingesteld en zal een verklaring van de melder worden opgenomen. Technisch rechercheurs hebben een sporenonderzoek ingesteld in de woning.

De politie is op zoek naar getuigen van de overval. De politie houdt er, mede gezien het tijdstip, rekening mee dat meer wijkbewoners zijn die iets verdachts hebben gezien. Getuigen die iets verdachts hebben gezien dat mogelijk iets met de overval te maken heeft kunnen zich bij de politie melden via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Man aangehouden voor bedreiging zus

FIJNAART: Op dinsdagavond kreeg de politie melding van bedreiging en huisvredebreuk aan de Leeuwerikstraat. Een 42-jarige vrouw was bij haar woning door haar 31-jarige broer mishandeld. De aangeefster had al eerder die dag onenigheid gekregen met haar broer en diens vrouw. De man kwam 's avonds aan de deur bij de aangeefster. Hij bedreigde haar en wilde de woning niet verlaten, ondanks verzoeken van de aangeefster om weg te gaan. De vrouw deed aangifte bij de politie. De politie hield de man aan. Hij is verhoord en hierna in vrijheid gesteld.

Politie ontdekt hennepkwekerij in woning

ROOSENDAAL: De politie trof dinsdag in een pand aan de Hulsdonksestraat een hennepkwekerij aan in een woning. In verschillende vertrekken stonden in totaal ruim 650 hennepplanten. Ook werd er ruim 400 gram gedroogde hennep aangetroffen. De kwekerij is geruimd. De planten en bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen ter vernietiging.
In de woning werd een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij is verhoord en ingesloten. De politie doet nog onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij.

De politie kwam de kwekerij op het spoor aan de hand van een anonieme melding en een duidelijke henneplucht bij de woning.

Politie treft ruim 1,5 kilo drugs aan in auto

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op dinsdagmiddag een auto staande op de Jacob Obrechtlaan ter controle. Bij het aanspreken van de bestuurder rook de politie een henneplucht. De bestuurder werd verzocht uit te stappen en de auto werd doorzocht. De bestuurder ging er plotseling te voet vandoor. Hij werd op de Keldermanslaan aangehouden. De verdachte had een groot geldbedrag en circa 10 gram cocaine bij zich. In zijn auto werd 1250 gram hennep, 200 gram hennepkruim en ruim 150 gram cocaine gevonden. De drugs en het geld zijn in beslag genomen. Ook de auto waar de man in reed is in beslag genomen.
De 29-jarige verdachte uit Bergen op Zoom is in verzekering gesteld op verdenking van drugshandel en zijn woning is doorzocht. Hier is echter niets aangetroffen.

Jongen aangehouden voor mishandeling

OUDENBOSCH: De politie hield op dinsdagochtend een 14-jarige jongen uit Sint Willebrord aan voor mishandeling van een 16-jarige meisje. Het meisje uit Oudenbosch werd eind april mishandeld toen ze op weg was naar huis. Een groepje jongens reed tegen haar fiets en schold haar uit. Toen ze stopte werd ze omver geduwd en geslagen, aldus de aangeeftster.
De politie nam aangifte op van het meisje en nam verklaringen op van meerdere getuigen. De jongen wordt ervan verdacht een aandeel te hebben gehad in de mishandelingen. Hij is verhoord.

268 dagen gevangenisstraf

OUDENBOSCH: De politie hield dinsdagochtend een 36-jarige man uit Kruisland aan omdat hij nog 268 dagen gevangenisstraf moest uitzitten. De rechter veroordeelde hem tot 270 dagen celstraf voor meerdere oplichtingen in vereniging. De verdachte meldde zich vrijwillig op het politiebureau, nadat hij door de politie was gevraagd zich te melden.

Winkeldievegge aangehouden

BERGEN OP ZOOM: De bewakingsdienst van een warenhuis aan de Stationsstraat betrapte dinsdagmiddag een 50-jarige vrouw uit Gent op diefstal van twee broeken. De vrouw deed de broeken in een tas en wilde de wilde de winkel verlaten zonder af te rekenen. De vrouw is overgeleverd aan de politie. Deze verhoorde de vrouw en stelde haar na betaling van een boete van 130,- in vrijheid.

Drietal aangehouden na vondst kilo hennep

ROOSENDAAL: Op dinsdagmiddag hield het Joint Hitteam van de politie een 46-jarige man, een 26-jarige man en een 22-jarige vrouw, allen uit Belgie, aan. De vrouw en de 26-jarige man werden door de politie gezien op de Kalsdonksestraat. De 46-jarige man werd aangehouden op de Rijksweg A58. De drie werden eerder gezien met een grote plastic zak en gedroegen zich verdacht. De politie vermoedde daarom dat er mogelijk drugs in de tas zat.

De twee Belgen werden aangehouden en hadden enkele tientallen grammen hennep in bezit. Op de Rijksweg A58 werd ook de 46-jarige man aangehouden waar ze eerder contact mee hadden. De man verklaarde drugsrunner te zijn en drugs te vervoeren naar Belgie. In zijn auto werd een kilo hennep gevonden.

De verdachten zijn verhoord en hierna in vrijheid gesteld. De politie draagt het dossier over aan het Openbaar Ministerie in Belgie, zodat de verdachten in eigen land kunnen worden vervolgd.

Drugstoerist met 400 gram hennep aangehouden

ROOSENDAAL: De politie hield op woensdagochtend een 24-jarige man uit Belgie aan voor drugsbezit. De man werd gezien op het Stationsplein. Hij gedroeg zich zodanig dat de politie vermoedde dat hij in het bezit was van softdrugs. De man werd staande gehouden op de Kalsdonksestraat en bleek in bezit van 400 gram hennep. Hij is verhoord en na betaling van een schikking van 1500,- in vrijheid gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg