Gemeente Rotterdam

Met alle vragen over te organiseren activiteiten en projecten in de stad kun je terecht op www.verkenjewijk.nl

Stel je wilt een buurtpreventieteam in de wijk opzetten, meer contact met buren, een speeltuin in de wijk of vrijwilligerswerk doen. Leuk maar soms toch lastiger dan je denkt. De nieuwe website www.verkenjewijk.nl biedt uitkomst. Ervaren Rotterdammers staan je op deze site digitaal ter zijde.

Online hulp
Begin mei is de website online gegaan. Iedere Rotterdammer kan er met vragen terecht over te organiseren activiteiten en projecten in de stad. Verspreid over diverse thema's, zoals buurtinitiatieven, politiek en veiligheid, staan er ervaringsdeskundigen klaar om te helpen. Zij denken mee, beantwoorden vragen of verwijzen door.

Ontmoetingsplaats
Verkenjewijk.nl is een ontmoetingsplaats waar experts en actieve burgers elkaar kunnen vinden. Gewoon thuis vanachter de PC. Het contact gaat per e-mail en verloopt daarom makkelijk en snel. De bezoeker legt zijn vraag voor, waarop binnen enkele dagen een antwoord wordt gegeven.

Inspiratie
Op de website zijn tevens alle vragen en antwoorden te zien. Bezoekers kunnen hier vragen opzoeken die al eerder zijn beantwoord. Verder kun je er inspiratie opdoen uit de succesverhalen van actieve Rotterdammers.

Verkenjewijk.nl ondersteunt bij activiteiten en projecten, geeft inspiratie en laat de Rotterdammer zien wat er allemaal mogelijk is in hun stad.

Verkenjewijk.nl is ontwikkeld door LOKAAL Rotterdam voor de dienst JOS (Jeugd, Onderwijs en Samenleving).

www.verkenjewijk.nl

Bron: Bestuursdienst, 14-05-2008