Airport Weeze


Int. groothandelsbedrijf opent centraal distributiewarehouse op Airport Weeze

De specialist in koelproducten GASCO distribueert vanuit het nieuwe Joint Distribution Center naar de Duitse en de Nederlandse markt.

Het internationaal actieve groothandelsbedrijf GASCO Group heeft deze week een centraal distributiewarehouse op Airport Weeze in bedrijf genomen.

GASCO is begonnen als afvulbedrijf van koelmiddelen in het Belgische Gent in het jaar 1983. Vandaag de dag levert het groothandelsbedrijf bijna alle industriële producten op het terrein van de koelen klimaattechniek, met meer dan 200 medewerkers in landenvestigingen in Engeland, Ierland, België, Frankrijk, Nederland en Duitsland.

De beslissing voor de vestiging van een groot distributiewarehouse op Airport Weeze is binnen enkele dagen genomen. Wij zochten een vestigingslocatie aan de grens, van waaruit wij snel naar Nederland en Duitsland en ook naar meer Europese landen zoals Tsjechië zouden kunnen leveren. Op Airport Weeze hebben wij de ideale oplossing gevonden. Ons nieuwe centraal magazijn ligt direct op het snijvlak van onze meest belangrijke marktgebieden en zijn we heel snel bij onze klanten, zowel via de weg als per vliegtuig. Het gebouw met een oppervlakte van 2.300 m2 en het omvangrijke buitenterrein zijn voor ons perfect.

Bovendien biedt de luchthaven ons goede uitbreidingsmogelijkheden voor onze sterk groeiende bedrijvigheid, zegt Michael Dahmen (36), commercieel en technisch directeur Duitsland. Ook de luchthavenorganisatie is buitengewoon alert en klantvriendelijk wij voelen ons kiplekker hier!

Het nieuwe centraal warehouse draagt de naam Joint Distribution Center en wordt door GASCO Duitsland en GASCO Nederland gezamenlijk gerund. Om organisatorische redenen heeft men de operatie op de luchthaven-locatie verdeeld in een Duits en een Nederlands gedeelte. Michael Dahmen is de baas van het Duitse gedeelte met 5 medewerkers; Anné Bos is zijn collega voor het Nederlandse deel, met 3 medewerkers. Bij grote orders uit één land, bijv. Nederland, kan de levering uit de totale voorraad plaats vinden waarbij de goederen in een dergelijke situatie met een afleverbon intern worden gewisseld.

De totale voorraad aan producten is al compleet. Met deze voorraad zouden we theoretisch een complete ijshal kunnen inrichten volgens Michael Dahmen. Bovendien liggen hier enkele tientallen pallets afdichtmateriaal PU-schuim in voorraad en worden van hieruit gedistribueerd. Voor deze productlijn bouwt de GASCO-Group in Weeze nu ook een zogenaamd Foam-Trainingscentrum Europa, waar in de nabije toekomst de eigen medewerkers en afnemers getraind zullen worden in het omgaan met 2-componentenschuim.

Luchthavendirecteur Ludger van Bebber is blij met deze nieuwe internationale vestiger. Intussen hebben zich al meer dan 50 bedrijven op de luchthaven gevestigd. Ook GASCO en Airport Weeze passen goed bij elkaar: een dynamisch groeiende onderneming, die in Duitsland en Nederland actief is en in heel Europa zaken doet. Wij verheugens ons op de goede samenwerking en wensen het GASCO-team erg veel succes!

Meer informatie:

GASCO JDC
Michael Dahmen
Email: moers@gasco.eu

Airport Weeze
Holger Terhorst
Marketing Manager