Warchild


224 Bridgers voor War Child
Op 26 april werd in Zevenaar voor de tweede keer een bridgekroegentocht gespeeld ten behoeve van War Child, georganiseerd door bridgeclub NRBC De Liemers. De opbrengst was enorm: EUR2959!!

Bridge is een kaartspel waarbij men na het spelen van 4 spellen van tafel wisselt (de spellen blijven liggen) en dan 4 andere spellen speelt. Op een bridgeavond wisselt men ongeveer 6 keer van tafel en speelt in totaal 24 spellen. Bij een bridgekroegentocht wisselt men niet alleen van tafel maar ook van locatie en in dit geval werden er 7 rondes gespeeld, dus speelde men op 7 verschillende locaties. Het aantal tafels waaraan gebridged werd varieerde per locatie van 4 tot 6 tafels.

In 2007 namen bijna 200 deelnemers deel aan de 1e kroegentocht en kon na afloop een bedrag van circa EUR 2300,- naar War Child worden overgemaakt. Dit jaar waren er 224 deelnemers. Uit de regio, maar ook uit Brabant, Amsterdam, Zeist en diverse andere plaatsen uit ons land kwamen de spelers. 112 paren, 11 locaties, 7 rondes van 4 spellen, gedupliceerde spellen, schitterend weer, bridgepuzzels van de hand van Kees en Bas Tammens; zo maar wat ingrediënten die de 2e bridgedrive/kroegentocht in Zevenaar op 26 april ten behoeve van War Child tot een succes maakten.

Het enthousiasme van deelnemers, middenstand, horeca en organisatie maakt dat besloten is om ook in 2009 een bridgekroegentocht voor War Child te houden en wel op 25 april 2009. War Child bedankt alvast de organisatie en alle enthousiaste deelnemers met dit waanzinnige initiatief!