Persberichten 14/05 middag

Regio, 14-05-2008

Katwijk Doorrijder heeft te veel gedronken De politie heeft woensdagmorgen 14 mei een 44 jarige man uit Katwijk aangehouden. De man was met zijn auto op de Treubstraat tegen een verkeerszuil gereden en daarna zonder omkijken doorgereden. Een getuige die dit zag gebeuren belde de politie. Deze trof de auto even verder in de straat aan. De man bleek inmiddels in zijn woning te zijn. Hij verkeerde onder invloed van alcohol. De uitslag van zijn aan het politiebureau uitgevoerde ademanalyse was 1120 ug/l. (limiet 220 ug/l.). De politie heeft daarop het rijbewijs van hem ingenomen en maakt proces-verbaal op voor het rijden onder invloed en doorrijden na aanrijding.

Leiden Aanhouding verdachte van straatroof De politie heeft woensdag 14 mei een 46 jarige man uit Leiderdorp aangehouden. Tegen hem zijn verdenkingen gerezen dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan een straatroof. Op zaterdag 10 mei rond 06.00 uur kreeg een 30 jarige man uit Leiden in de Clarensteeg een woordenwisseling met een man. Uit later onderzoek blijkt dat het hier vermoedelijk gaat om de aangehouden verdachte. Na de woordenwisseling ontstond er contact tussen de twee waarbij de Leidenaar ten val kwam en even weg was. Daarna ontdekte hij dat hij zijn mobiele telefoon en portemonnee kwijt was. Ook zijn tegenstander was verdwenen. De politie startte een onderzoek en kwam uit bij de aangehouden verdachte. Hij is voor het onderzoek ingesloten.

Leiden Politie zoekt getuigen van diefstal De politie is op zoek naar getuigen van een diefstal die zich dinsdagavond 13 mei tussen 19.30 en 20.00 uur afspeelde aan het Kiekpad. Een 40 jarige vrouw uit Leiden werd daarvan het slachtoffer en deed vandaag aangifte. De vrouw zat die avond in het gras toen zij vanwege een ziekte een black-out kreeg. Toen zij weer bij kwam ontdekte ze dat haar grijze damesfiets van het merk Batavus was gestolen. De fiets had daar tegen een bankje gestaan. Thuis ontdekte de vrouw dat uit haar tas haar portemonnee en mobiele telefoon was gestolen. Ook waren diverse sieraden van haar lichaam gestolen. Dit moet zijn gebeurd tijdens de black-out. De politie is met een onderzoek begonnen en is op zoek naar mensen die mogelijk iets van deze diefstal hebben gezien. Deze getuigen kunnen bellen met de politie in Leiden-Midden via 0900-8844.

Hazerswoude-Rijndijk Aanrijding tussen vrachtautos op de N11 Woensdag 14 mei ontstond rond 12.00 uur op de N11, rijbaan richting Leiden een aanrijding tussen twee vrachtautos. Een 27 jarige vrachtwagenbestuurder uit Wapenveld moest plotseling remmen voor een voor hem rijdende vrachtauto remde voor overstekende eenden. Een vrachtauto die achter de Wapenvelder reed lukte het niet meer om op tijd te remmen botste tegen de vrachtauto van de man uit Wapenveld. Door de klap kwam de vrachtauto van de man uit Wapenveld op zn kant in het water terecht. De man klaagde over zijn rug en is voor onderzoek overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.