Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 14-05

BREDA, 14 mei 2008

Dronken bestuurders aangehouden

BREDA: Surveillerende politiemensen zag op op woensdagochtend even na 05.00 uur een bestuurder over de Spoorstraat rijden. De bestuurder negeerde twee rode verkeerslichten en reed met hoge snelheid. Op de Nieuwe Boschstraat werd de man staande gehouden. De 24-jarige Bredanaar bleek onder invloed van alcohol. Hij moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hieruit kwam een uitslag van 860 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt voor rijden onder invloed en de verkeersovertredingen.

SINT WILLEBRORD: De politie hield op woensdag om 00.50 uur een 61-jarige man uit Sint Willebrord aan voor rijden onder invloed. De automobilist werd op de Schubertstraat aangehouden. Hij had geen geldig rijbewijs, omdat dit al eerder was ingevorderd voor rijden onder invloed. De automobilist bleek ook nu onder invloed van alcohol. Op het politiebureau bleek uit de ademanalyse een uitslag van 790 ug/l. Hij kreeg een rijverbod 11 uur. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Verdachte aangehouden voor diefstal brandstof

BREDA: Een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats kwam dinsdagavond aangifte doen van diefstal van zijn auto, toen bleek dat hij gezocht werd. Hij werd ingesloten voor verhoor. De man wordt ervan verdacht meerdere keren brandstof te hebben gestolen. Hiervoor had de man valse kentekenplaten op de auto vastgezet. De diefstallen zijn eind 2006 en begin 2007 gepleegd bij tankstations in Gilze en Breda. De man bekende brandstof te hebben gestolen en het gebruik van valse kentekenplaten.

Man rijdt tegen verkeersbord

BREDA: De politie hield op dinsdagavond een 44-jarige Fransman aan bij een tankstation aan de A16 ter hoogte van Hazeldonk. De man was met een auto tegen een verkeersbord aan gereden bij een tankstation. De man verklaarde het bord over het hoofd te hebben gezien. De politie vermoedde dat hij onder invloed verkeerde. Ook had hij geen identiteitsbewijs bij zich. Hij is aangehouden en van hem is bloed afgenomen. Na verhoor is de man afgezet bij een hotel. De auto is met behoorlijke schade weggetakeld.

Aanhouding na mishandeling

BREDA: Op dinsdagochtend liep een 40-jarige vrouw door het winkelcentrum aan de Heksenwiellaan. Ze kwam een vrouw tegen waar ze al langer onenigheid mee had. De 40-jarige vrouw verklaarde dat de vrouw haar aan haar haren trok en haar duwde. Ze hield hieraan licht letsel over in haar gezicht. De vrouw belde de politie en deed aangifte van mishandeling. De politie hield een 27-jarige vrouw aan op verdenking van de mishandeling. De vrouw bekende de vrouw aan haar haren te hebben getrokken, maar zelf ook was mishandeld door de aangeefster. Ze deed hiervan aangifte.

Man aangehouden na mishandeling en huisvredebreuk

BREDA: Op dinsdagochtend ontving de politie om 10.30 uur melding van mishandeling aan de Hudsonstraat. In een relationeel conflict had een man zijn ex-vriendin, haar zus en een schilder geslagen. De man kwam bij zijn 27-jarige ex-vriendin aan de deur en wilde niet weggaan. De 27-jarige schilder uit Diessen was in de woning van de 27-jarige vrouw aan het werk. Hij probeerde de vrouw te helpen door de man weg te sturen. Hierop werd hij in het gezicht geslagen en buiten gesloten. De ex-vriend mishandelde de bewoonster en haar 23-jarige zus door hen te slaan, te duwen en hardhandig vast te pakken.

De man uit Diessen belde de politie. Deze hield de 31-jarige verdachte uit Breda aan in de woning voor mishandeling en huisvredebreuk. Hij ontkende tijdens verhoor de mishandelingen. Van de drie slachtoffers is aangifte opgenomen.

Auteur: Inge Rijgersberg