PvdA Europees parlement


Jan Cremers namens Pvda in het Europees Parlement

8 mei 2008

Jan Cremers Jan Cremers is vanaf vandaag officieel lid van het Europees Parlement. De in Utrecht wonende Cremers neemt daarmee de plaats in, binnen de PvdA-eurodelegatie, die vrijkwam na het vertrek van Edith Mastenbroek.

Cremers (1952) is een expert op het gebied van arbeidsvraagstukken. Hij werd eind jaren tachtig gekozen tot Europees vakbondsbestuurder en werkte mee aan de totstandkoming van Europese sociale wetgeving, op het gebied van het vrije verkeer van werknemers en van het Europese medezeggenschap voor werknemers. In 2000 werd hij directeur van het GBIO, de organisatie die de scholing van ondernemingsraden in heel Nederland verzorgt. Tot voor kort was hij senioronderzoeker bij het Nederlandse adviesbureau en coachingsinstituut GITP. Tevens is hij sinds vorig jaar gastonderzoeker bij het Amsterdams Instituut voor Arbeidsstudies (AIAS) binnen de Universiteit van Amsterdam.

In het Europees Parlement zal Jan Cremers zich namens de PvdA gaan richten op Sociale Zaken en de Interne Markt. "Ik krijg nu een enorme kans. Nadat ik me al jaren voor degelijk Europees sociaal beleid heb ingezet, kan ik me als PvdA-europarlementariër hard maken voor een sociaal Europa", aldus Cremers.

Cremers is tevens lid van de parlementaire delegatie Israël en zal zich in het bijzonder gaan richten op het contact met de provincies Flevoland en Utrecht.