Deelgemeente Charlois Rotterdam

Deelgemeentepagina 14 mei 2008

In pdf (3,1 mb) en in tekst

Besluiten dagelijks bestuur

Aanvraag bouwvergunning

Aanvraag kapvergunning

Zuid opent de deuren!

Bustochten op Zuid

Felroze petunias fleuren zomer op

Zestig jaar getrouwd

Kraam huren op de Zuiderparkdagen?

Tentoonstelling over kikkers

Mooie Charloise plekjes

Besluiten Dagelijks Bestuur

Besluiten die het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois neemt, kunnen ook anderen dan de direct belanghebbenden aangaan. De Algemene Wet Bestuursrecht en diverse andere wetten en verordeningen geven belanghebbenden de mogelijkheid om een gemotiveerd bezwaar/beroepschrift in te dienen bij het dagelijks bestuur of bij een andere in de desbetreffende wet genoemde instantie.

Hier vindt u een opsomming van besluiten waarbij belangen van derden betrokken kunnen zijn.

Het dagelijks bestuur heeft in de afgelopen periode onderstaande besluiten genomen:

Algemene Plaatselijke Verordening:

Vergunning verleend:

1. voor het organiseren van activiteiten in en rondom landhuis De Oliphant, Kromme Zandweg 90 op zaterdag 7 juni 2008 en zondag 8 juni 2008 van 10.00 tot 18.00 uur. Ook wordt vergunning verleend voor het gebruiken van een geluidsinstallatie (besluit 6 mei 2008);

2. aan BAM Rail bv voor het vernieuwen van een aantal sporen op het emplacement ter hoogte van Waalhaven Oostzijde in de periode van 5 mei t/m 27 juni 2008 van maandag tot en met vrijdag van 07.30 uur tot 16.30 uur en van vrijdag 6 juni 2008 22.00 uur tot zondag 8 juni 2008, 15.00 uur (besluit 28 april 2008);
3. aan WOM Vastgoed B.V. voor het plaatsen van de Nickelodeonbus, kinderattracties, het houden van een plantenmarkt en het gebruiken van een geluidsinstallatie op woensdag 14 mei 2008 van 11.00 uur tot 17.30 uur op het Plein 1953 (besluit 9 mei 2008);

Toestemming verleend:

1. voor het oplaten van ballonnen op woensdag 21 mei 2008 vanaf het Plein 1953 t.h.v. nummer 63 (besluit 7 mei 2008)

Vuurwerkbesluit

Vergunning verleend:

1. voor het afsteken van professioneel vuurwerk in de nacht van 29 op 30 april 2008 tussen 22.30 uur en 01.00 uur in Ahoy in verband met de Nacht van Oranje.

Kapvergunningen:

Vergunning verleend:


1. voor het kappen van 3,14 are bosplantsoen aan de Verlengde Zuiderparkweg, bestaande uit bosheesters en boomvormers, waaronder voornamelijk populier. Het bosplantsoen moet worden gekapt i.v.m. het graven van een watergang aan de Verlengde Zuiderparkweg, volgens inrichtingsplan d.d. 7 juli 2006. Zonder herplantplicht (besluit 25 april 2008);


2. voor het kappen van vier coniferen in de achtertuin Schoklandsestraat 18A. De bomen worden te groot voor hun standplaats, zijn heel hoog opgekroond en worden bij storm instabiel. Zonder herplantplicht (besluit 25 april 2008);

Besluiten hoofd sector Bouw- en Woningtoezicht Rotterdam namens het dagelijks bestuur:

Woningwet:

Vergunning verleend:


1. voor het plaatsen van een lichtreclame aan de Charloisse Kerksingel 20 (besluit 15 april 2008).

Vrijstelling bestemmingsplan verleend/vergunning verleend:


1. voor het gedeeltelijk vergroten van de Zuiderkapel aan de Charloisse Lagedijk 593. Het is de bedoeling de consistorie aan de achterzijde van de kerk te vergroten met een uitbouw van ca. 30 m2. (besluit 15 april 2008);

Vrijstelling bestemmingsplan verleend:


1. voor het oprichten van een fitness-centrum aan de Charloisse Lagedijk 600. Het is de bedoeling een fitnesscentrum met bijbehorend parkeerterrein voor 51 plaatsen op te richten. De bebouwing zal voor een deel in twee bouwlagen en voor een deelt in één bouwlaag worden opgetrokken. Vrijstelling wordt verleend ter voorbereiding op dit bouwproject (besluit 23 april 2008)

Bouwverordening:

Vergunning verleend:


1. voor het verwijderen van asbesthoudend materiaal aan de Kromme Zandweg 90 (besluit 14 april 2008).

Website

Deze besluiten worden ook gepubliceerd op de website van de deelgemeente: www.charlois.rotterdam.nl U vindt ze onder het menu Actueel - Bekendmakingen. U kunt daar ook de besluiten van eerder datum raadplegen (tot ca. 6 weken terug).

Bezwaar maken

Tegen bovengenoemde besluiten kunt u een gemotiveerd bezwaar/beroepschrift indienen bij het dagelijks bestuur of bij een andere in de desbetreffende wet genoemde instantie. Dit dient te gebeuren binnen zes weken, gerekend vanaf de dag na bekendmaking van het besluit.

Nadere inlichtingen over het desbetreffend besluit, onder andere over de precieze datum van bekendmaking, kunt u verkrijgen bij het deelgemeentekantoor, Boerhaavestraat 11. Tel. 410 74 10. Daar kunt u tevens meer informatie krijgen over de wettelijke mogelijkheden tot indiening van een bezwaar/beroepschrift.

Voorlopige voorziening

Diegenen die van mening zijn dat de onmiddellijke uitvoering van een besluit niet dient plaats te hebben, kunnen -naast het indienen van een bezwaarschrift- een voorlopige voorziening aanvragen bij de Voorzieningenrechter van de sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam. Stuur een afschrift van het besluit waarvoor u een voorziening vraagt evenals een afschrift van het door u ingediende beroepschrift mee met uw verzoek.

Aanvraag bouwvergunning

Het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois maakt in het kader van art. 41 van de Woningwet bekend dat de volgende aanvraag voor een bouwvergunning is ingediend:


1. voor het bouwen van een aanbouw, Meyenhage 440

Bovengenoemde plan moet nog volledig worden beoordeeld.

Informatie over de voortgang van bouwplannen kan worden verkregen bij de afdeling Vergunningen, Galvanistraat 15, tel. 010 - 489 4966 (tussen 9.00 12.00 uur en 13.00 17.00 uur). De bouwinspecteur de heer L. Zinkhaan houdt op maandag van 15:30 uur tot 16:30 uur spreekuur in het deelgemeentekantoor, Boerhaavestraat 11 .

Rotterdam, 14 mei 2008

Namens het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois,

H. Goedhart

Directeur dS+V

Aanvraag kapvergunning

In het kader van art. 4.4.6 van de Algemene Plaatselijke Verordening maakt het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois bekend dat de volgende aanvraag voor een kapvergunning is ingediend:


1. voor het kappen van drie vleugelnoten op het terrein van Verpleeghuis Slingedael, De bomen moeten worden gekapt i.v.m. het aanpassen van het entreegebied i.v.m. een renovatie van het verpleeghuis;

Bovenstaande aanvragen liggen tot en met woensdag 28 mei 2008 ter inzage op het kantoor van de deelgemeente Charlois, Boerhaavestraat 11 (Afdeling Centrale Ondersteuning Wijkzaken).

Raadstafel op 19 mei 2008

De raadstafel van maandagavond 19 mei aanstaande staat deels in het teken van veiligheid in Charlois. Er wordt een toelichting gegeven op cijfers uit de Veiligheidsindex, die vorige maand zijn gepresenteerd en de stadsmariniers geven uitleg bij de stand van zaken in de wijken. Het andere onderwerp dat besproken wordt is het Rekenkamerrapport Financiële Verantwoording Deelgemeenten. Zoals altijd bent u van harte welkom.


1. Opening, mededelingen en inleiding op de raadstafel
2. Veiligheidsindex 2008
Toelichting door K. de Leeuw van de Directie Veilig.
3. Veiligheid in Charlois
De stadsmariniers M. van Doorn (Zuidplein), M. Dela Haije (Tarwewijk, M. van der Pols (Oud-Charlois en Pendrecht) en E. Schreur (Dordtselaan) lichten de stand van zaken van hun werk binnen de deelgemeente toe.

4. Vragen
PAUZE (van 21.10 -21.25 uur)

5. Rekenkamerrapport Financiële Verantwoording Deelgemeenten De heer Elferink, teamleider bedrijfsvoering van de Rekenkamer Rotterdam licht het rapport over de verslaglegging van het door de deelgemeenten gevoerde financiële bestuur over 2006 toe.
6. Vragen

7. Sluiting (omstreeks 22.30 uur)

De raadstafel wordt gehouden in de Waalhavenzaal in het souterrain van het kantoor van de deelgemeente, Boerhaavestraat 11 en begint om 19.30 uur.

Zuid opent de deuren!

Op zaterdag 17 mei kunt u tussen 11.00 en 14.00 uur in de deelgemeenten Charlois, Feijenoord en IJsselmonde een kijkje nemen in honderden huizen die te koop staan.

Het gaat om bestaande bouw. De huiseigenaren zelf verzorgen de bezichtigingen. Alle locaties zijn herkenbaar aan de poster Zuid opent de deuren die voor de ramen hangt.

Twaalf op Zuid gevestigde of gerichte makelaars, een bank en vier corporaties zijn die dag eveneens geopend voor belangstellenden.

De organisatie van het massale Open Huis is in handen van een aantal makelaars van Rotterdam- Zuid. Het is de tweede keer dat de makelaars dit organiseren; deze keer in samenwerking met een aantal woningcorporaties, de Rabobank, de deelgemeenten Charlois, Feijenoord en IJsselmonde en het Pact op Zuid.

De deelnemers aan Zuid opent de deuren zijn: Kolpa Makelaars in het Koetshuis, CEM De Huismeesters, Adwil Vastgoed Bredenoord, Adwil Vastgoed Dorpsweg, NVV Wonen, Prima Makelaars, Schildtvoorde NVM Makelaardij, Van der Wiel Makelaardij en Taxaties, Voorberg NVM Makelaardij, Woonvisie, Zuidstad Makelaars Spinozaweg, Zuidstad Makelaars Zuidplein, Rabobank Rotterdam-Zuid, Stichting Woonstad Rotterdam, Com Wonen, De Nieuwe Unie, PWS.

Bustochten op Zuid

Tijdens Zuid opent de deuren worden er speciale bustochten georganiseerd op Zuid. Zo kunnen mensen op zoek zijn naar een ander huis rondkijken in het gebied waar zij mogelijk willen gaan wonen. Maar deze bustochten zijn niet alleen voor hen bedoeld; iedereen kan mee!

Pact op Zuid organiseert een vijf kwartier durende gratis busrondrit om u kennis te laten maken met de aantrekkelijkheden van de drie deelgemeenten. Tijdens de busrondrit worden dan ook geen woningen bezocht.

De bussen vertrekken vanaf drie verschillende locaties en rijden door Charlois, Feijenoord en IJsselmonde. Na vijf kwartier bent u weer terug op uw vertrekpunt.

Om u in te schrijven voor één van de drie bussen, hoeft u dus niet perse op zoek naar een nieuwe woning te zijn, maar het zou natuurlijk wel een geweldige combinatie zijn.

Eerst met de bus de woonomgeving bekijken en aansluitend een te koop staande woning bezoeken die uw belangstelling heeft. De bussen vertrekken om 10.30 uur en zijn om 11.45 uur weer terug bij het vertrekpunt. Aanmelden is noodzakelijk.

Opstapplaatsen

Charlois: Zuidplein, opstapplaats voor toerbussen Gooilandsingel ter hoogte van Boerhaavestraat.

Feijenoord: voor de hoofdingang/ plein van supermarkt Jumbo, Entrepotgebouw, Vijf Werelden 33/Rosestraat.

IJsselmonde: het (tijdelijke) deelgemeentekantoor afdeling Burgerzaken aan de Groene Tuin 317.

Aanmelden voor één van de bussen is mogelijk bij: CEM De Huismeesters, Slinge 600, Constance Groenendijk, telefoon: 293 45 55, email info@cem.nl

Per bus kunnen vijftig personen mee. Wees er snel bij want: vol is vol.

Felroze petunias fleuren zomer op

Vanaf 13 mei plaatst Gemeentewerken vijftig plantschalen op het plein Strevelsweg/Zuidplein. De schalen zijn gevuld met felroze petunias. Op die manier krijgt dit plein deze zomer extra kleur. De plantschalen blijven tot eind augustus staan.

Kleur en Fleur

Sinds 2005 staan in Rotterdam op diverse plekken plantschalen. Dit gebeurt voor het project Kleur en Fleur, dat door het College van B&W in gang is gezet. De bedoeling hiervan is meer kleur in de stad te brengen. De plantschalen blijven in Rotterdam, maar wisselen wel regelmatig van plek.

Deze zomer geven in totaal 450 plantschalen extra kleur aan verkeersknooppunten en metropleinen in Rotterdam.

Zestig jaar getrouwd

Cor Voogt en Aly van Buuren trouwden op 28 april 1948. Ze leerden elkaar kennen op De Zee Arend, een gemengde club waar werd gezongen, gevolksdanst en toneelgespeeld.

Het pasgetrouwde stel ging inwonen bij de ouders van de heer Voogt. Toen de eerste kinderen er waren, betrokken ze een eigen onderkomen. In 1957 verhuisden ze naar Zuidwijk en tegenwoordig wonen ze aan het Zuidplein. Zij hebben 4 dochters, 2 zoons, 11 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen.

Mevrouw Voogt werkte tot haar huwelijk in de linnenkamer van het Bergwegziekenhuis. Toen er kinderen kwamen, wijdde zij zich aan hun verzorging en de huishouding.

De heer Voogt begon zijn loopbaan als koperslager. Daarna werd hij achtereenvolgens pijpfitter, instrumentenmaker, voorman en uitvoerder en werkte hij vanaf de jaren vijftig regelmatig in het buitenland. Zoals op Curaçao en in diverse landen in Afrika en het Midden Oosten. Mevrouw Voogt en de kinderen bleven altijd in Nederland; alleen in
1982/1983 woonden ze samen zeven maanden op Curaçao.

Na zijn pensionering zette Cor Voogt zich een aantal jaren in voor de bewonersorganisatie Zuidwijk. En al jaren bridget hij elke maandagmiddag in de Larenkamp. Mevrouw Voogt vermaakt zich prima thuis en leest dan Margrietjes of belt met de kinderen. Hun deur staat altijd open voor familie, vrienden en kennissen.

Beiden verkeren nog in redelijk goede gezondheid en wonen zelfstandig. Zij vullen elkaar aan en redden het daardoor prima samen.

Deelraadsvoorzitter Dick Lockhorst ging hen op 28 april feliciteren met een boeket bloemen en een cadeautje.

Fotobijschrift:

De heer en mevrouw Voogt vierden op 28 april hun zestigjarig huwelijksfeest (foto: fotopersbureau Cor Vos).

Kraam huren op de Zuiderparkdagen?

Wilt u tijdens de Zuiderparkdagen, op zaterdag 7 en zondag 8 juni aanstaande, een kraam huren?

Het kan nog! Er zijn nog kramen te huur. De kramen kosten 25,-- per kraam per dag.

Dit jaar zijn de Zuiderparkdagen op de Pendrechtseweg en in een deel van het vernieuwde Zuiderpark. Zoals elk jaar is er weer een uitgebreid programma met muziek, zang en dans, kinderattracties en een braderie en rommelmarkt met meer dan 120 kramen.

Wilt u een kraam huren? Dan kunt u zich aanmelden via info@vanesevents.nl of telefonisch 010 4282413

Zie voor meer informatie www.zuiderparkdagen.nl

Tentoonstelling over kikkers

Altijd al meer willen weten over kikkers? Over hoe ze leven, wat ze eten en wie hun vijanden zijn? Dan kunt u vanaf half mei een kijkje nemen bij Kinderboerderij De Molenwei.

Dit jaar is het Groenjaar in Rotterdam. Maar het is ook het internationale Jaar van de kikker. Daarom is er op Kinderboerderij De Molenwei een tentoonstelling over kikkers te bewonderen. Er zijn echte kikkers en andere amfibieën zoals padden en salamanders te zien. Informatie over het leven van de kikker, de levenscyclus, de vijanden enz. staat te lezen op overzichtelijke borden.

Voor de jonge kinderen is er een romantische voorleeshoek en buiten een kikkerroute met afbeeldingen uit het bekende boek Kikker is verliefd.

Deze tentoonstelling is te zien van half mei tot half augustus in de tentoonstellingsruimte van kinderboerderij de Molenwei. De tentoonstelling is dagelijks te bezoeken van 9.00 tot 16.00 uur.

Kinderboerderij de Molenwei vindt u aan de Brammertstraat 10, bij het eindpunt van tramlijn 2.

Mooie Charloise plekjes

Omdat de deelgemeente Charlois zoveel mooie plekjes telt waar we best trots op mogen zijn, schreef de deelgemeente eind 2006 een fotowedstrijd uit met de uitdaging aan bewoners om hun mooiste fotos van karakteristieke Charloise plekjes in te sturen. Er zijn tegen de vijftig fotos ingezonden. De prijsuitreiking van de fotowedstrijd was op 6 december.

De prijswinnende inzendingen zijn opgenomen in een set ansichtkaarten. Inmiddels zijn ze bijbesteld en binnenkort worden ze weer uitgezet bij bewonersorganisaties, wijkgebouwen, activiteitencentra en het deelgemeentekantoor

De laatste prijswinnende foto s ingestuurd door Sara Klaverdijk. Zij maakte hem op het strand van Heijplaat, in het Quarantainegebied. Zij schreef bij haar inzending onder meer: Zodra je vanaf het toegangspaadje het strand betreedt, is dit uitzicht het eerste wat je ziet. Een uitzicht wat je (mij in ieder geval wel) doet wanen op een strand ergens in een ver, warm land. Maar wat dus gewoon om de hoek ligt. Alleen de opgestapelde zeecontainers in de verte en de Spido verraden dat je toch in hartje Rotterdam zit. Het is een zandstrand compleet met schelpen en een briesje en het ruisen van -in dit geval- de rivier. De bomen bieden de nodige verkoeling.