CDA

[LinkClick.aspx?link=Images%2fLinkClick.jpg&tabid=157&mid=1006 ] 14 mei 2008 - -
WI-rapport over AWBZ aangeboden aan minister Ab Klink en Tweede Kamerlid Jan de Vries

Op woensdag 14 mei heeft directeur Raymond Gradus van het Wetenschappelijk Instituut voor het CDA het rapport Naar een toekomstbestendige AWBZ : een christendemocratische visie op de langdurige zorg gepresenteerd.

Klik hier voor de presentatie van de inleiding van WI-directeur Gradus.. Het rapport werd vervolgens aangeboden aan minister Ab Klink van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Tweede Kamerlid Jan de Vries, woordvoerder gezondheidszorg van de CDA-fractie. Klik hier voor de perssamenvatting en het rapport.

De afgelopen tijd zijn verschillende adviezen over de AWBZ uitgebracht. In dit rapport wordt een christendemocratische visie op de toekomstbestendigheid van de AWBZ geschetst. Het rapport gaat in op de geschiedenis van de AWBZ, de hoofddoelstellingen en de lange termijnvisie. Deze lange termijn visie wordt uitgewerkt op een vijftal aspecten (polisvoorwaarden, indicatiestelling, verzekeringsbijdragen, zorginkoop en zorgaanbieders). Hierin verschilt het rapport nadrukkelijk met de SER, die dit lange termijn perspectief in belangrijke mate open laat. Bij de ontvangstname benadrukte Tweede Kamerlid Jan de Vries, dat het hiermee richtinggevend kan zijn voor de huidige discussie. Minister Klink gaf aan het belangrijk te vinden dat het Wetenschappelijk Instituut haar bijdrage blijft leveren aan de huidige beleidsdiscussie.

Het rapport is in pdf-file via de internetpagina van het wi beschikbaar (zie www.cda.nl/wi). Op korte termijn zal ook een gedrukte versie van het rapport beschikbaar zijn

---