Ingezonden persbericht


Persbericht

PERSBERICHT

Amsterdam, 14 mei 2008

Kleinschalige productie genomineerd als Grote Musical

Into the Woods van M-Lab kanshebber op vijf Musical Awards

Into the Woods, de meest kleinschalige productie van het afgelopen jaar, is door de jury van het John Kraaijkamp Musical Awards Gala groots gewaardeerd. De kleine musical ontving maar liefst vijf nominaties. De onversterkte en intieme productie werd afgelopen september met minimale middelen geproduceerd als openingsproductie van het nieuwe theaterinitiatief M-Lab (150 stoelen).

Aan de productie werkten twaalf acteurs mee waardoor de voorstelling is ingedeeld in de categorie Grote Musical. Into the Woods neemt het in deze categorie op tegen grootschalige producties als Ciske de Rat, Les Miserables en Fame. In totaal bezochten 1700 mensen Into the Woods, iets meer dan grote musicals van Nederland in één avond trekken.

De nominaties voor Into the Woods zijn voor Koen van Dijk in zowel de categorie Beste Regie als Beste Vertaling/Bewerking. Marco Braam is genomineerd voor een award in de categorie Beste Compositie/Arrangementen. René van Kooten maakt kans op de prijs voor Beste Mannelijke Bijrol in een Grote Musical en Freek Bartels is genomineerd als Aanstromend Talent.

----------

De musical Into the Woods van Stephen Sondheim en James Lapine was van 4 t/m 29 september te zien in theater M-Lab, laboratorium voor muziektheater in Amsterdam-Noord. M-Lab, naar een idee van Janine en Joop van den Ende, krijgt steun van de gemeente Amsterdam/Amsterdam Topstad en van de VandenEnde Foundation.

www.m-lab.nl

----------



Ingezonden persbericht