Gemeente Dongen


Negen keer cum laude bij verkeersdiploma

Op de grote slagroomtaart met speciale afbeelding stond met opvallende letters geschreven: Verkeersdiploma. Mees, Wieske, Daphne, Yasin, Kim, Bas, Maarten, Luke en Chloë. Cum laude geslaagd! Hartelijk gefeliciteerd!

,,303 kinderen uit groep zeven van negen basisscholen in de gemeente Dongen hebben dit jaar meegedaan aan het verkeersexamen van Veilig Verkeer Nederland. Negen kinderen waren foutloos in zowel theorie als praktijk. Die negen dat zijn jullie! Heel knap, daarom hebben we jullie vandaag uitgenodigd op het gemeentehuis, sprak wethouder Ad Stoop (verkeer) tot de bollebozen en hun trotse ouders, opas omas die waren meegekomen.

Behalve de taart en een frisdrankje, had hij nog een dubbele verrassing in petto voor de kinderen. Ze kregen een speciale oorkonde, plus een soort van bankpas met een tegoed van 10,- daarop. Daarmee kan bij een bekende winkel in Dongen naar eigen keuze iets leuks worden gekocht. Wethouder Stoop had nog een tip voor de negen cum laude-geslaagden: ,,Laat die pas zien aan je ouders of opa en oma en zeg dat er extra geld opgezet kan worden!

Alle negen kinderen hielpen om beurten mee met het aansnijden van de taart. Ze werden ook nog toegesproken door Patrick Lubeck van de politie. ,,Ik vind het knap dat jullie helemaal foutloos waren, want het examen was niet makkelijk. De politie hoopt elk jaar dat in het verkeer zo min mogelijk slachtoffers vallen. Jullie zijn het beste voorbeeld van hoe deelname aan het verkeer kan: helemaal foutloos.

Applaus van alle volwassenen in de zaal volgde als extra beloning.

De namen van de negen kinderen die cum laude zijn geslaagd voor het verkeersexamen van Veilig Verkeer Nederland 2008: Mees Soeters, Wieske Pullens, Daphne Verbunt, Yasin Koreman, Kim van den Corput, Bas Leemans, Maarten Bastiaansen, Luke van Eijk en Chloë van Els.