Vlaamse Overheid

Bijzondere Jeugdbijstand en bij Crisishulp aan Huis

Meer plaatsen in private aanbod in de Bijzondere Jeugdbijstand en bij Crisishulp aan Huis

Steven Vanackere Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin

woensdag 14 mei 2008

Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, Steven Vanackere, gaf deze week groen licht aan een aantal uitbreidingsplaatsen in het private aanbod in de Bijzondere Jeugdzorg en aan Crisishulp aan Huis. Deze inspanningen maken deel uit van het Globaal Plan Jeugdzorg dat aan de bestaande noden en evoluties in de sector een gepast antwoord moet geven.

Wat het private aanbod betreft krijgt de vzw Wingerdbloei uit Antwerpen de mogelijkheid voor een capaciteitsuitbreiding voor de opvang van 12 jongeren. Wingerdbloei werkt en heeft veel ervaring met zeer moeilijke doelgroepen. Wingerdbloei ontvangt een extra financiering van 475.810 euro en zal hiermee residentiële begeleiding organiseren.

In Brussel krijgt de vzw Minor Ndako de mogelijkheid om 10 minderjarigen (-12 jarigen) extra op te vangen. Minor Ndako is doorgaans gekend als een begeleidingstehuis voor niet-begeleide minderjarigen. Met de 357.623 euro bijkomende financiering zal de vzw echter een reguliere leefgroep inrichten voor jonge kinderen.

In Limburg wordt de vzw Elkeen versterkt voor de opvang van 9 bijkomende jongeren. Elkeen krijgt als onthaal, observatie en oriëntatiecentrum hiervoor 590.625 euro

In het kader van Crisishulp aan Huis krijgt de vzw De Cocon uit Gent extra middelen om in Oost-Vlaanderen 40 begeleidingen te realiseren. De vzw krijgt 267.000 euro extra.

De vzw De Grote Robijn krijgt via een bijkomende financiering (50.000 euro) de mogelijkheid om voortaan hun dienst De Matant als een volwaardige dienst Crisishulp aan Huis uit te bouwen. Crisishulp aan Huis is een mobiele werkvorm waarbij gezinnen in crisis thuis gedurende 4tal weken intensief begeleid worden.

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Harry Vanbuel
Tel: 02 552 64 89
GSM: 0475 89 49 25
Email: persdienst.vanackere@vlaanderen.be