Gemeente Woerden

Woerden maakt Beheerplan buitensportaccommodaties 2009-2018

13 mei 2008

persbericht
De gemeente wil inzicht krijgen in de noodzakelijke investeringen tot 2018 voor buitensportaccommodaties. Daarom wordt er een beheerplan buitensportaccommodaties 2009-2018 opgesteld. Hierin worden de benodigde investeringen voor alle buitensportaccommodaties in de gemeente Woerden voor de komende 10 jaar opgenomen. Of het beheerplan ook financieel realiseerbaar is binnen de gestelde termijn moet in het kader van de besprekingen rond de begroting en de meerjarenbegroting aan de orde komen. Doel van het beheerplan is nu eerst inzicht te verschaffen in de huidige kwaliteit van de sportvelden, in de afstemming van vraag en aanbod van de accommodatie en over de gewenste ontwikkelingen. Dus is er een totale visie opgesteld met advies over het veldbeheer.

Alle sportaccommodaties zijn bezocht en er zijn opnames gedaan. Ook hebben verenigingen input geleverd. Het eerste concept van het rapport is op 21 april aan alle betrokken sportverenigingen gepresenteerd.

Voorstel is een deel van de investeringen te besteden aan het omvormen van grasvelden naar kunstgrasvelden. Kunstgras heeft in vergelijking met een echt grasveld het voordeel dat er geen beperking is in het aantal speeluren, het kan onbeperkt bespeeld worden. Grasvelden rusten ca. drie maanden in de zomer en kunnen dan niet bespeeld worden. Door investering in kunstgras kan er meer en optimale gebruik gemaakt worden van de velden. Op termijn leidt dit ook tot kostenbesparingen.

Het college kiest in het concept beheerplan voor kunstgrasvelden, maar doet nu nog geen uitspraken over de financiële realiseerbaarheid. Eerst zal op een Ronde Tafelbijeenkomst van de raad (in juni) met betrokken verenigingen gesproken worden over de inhoud van het plan. Vervolgens zal de Raad een besluit nemen over de visie en vervolgens zullen bij de begrotingsbesprekingen de financiële consequenties betrokken worden.

Gemeente Woerden | Blekerijlaan 14 | Postbus 45 | 3440 AA Woerden | tel. (0348) 428 911 | stadhuis@woerden.nl |