Gemeente Woerden

Gemeente Woerden dient claim in bij Welzorg

13 mei 2008

persbericht
Na grondig onderzoek en een nauwkeurige evaluatie dient Gemeente Woerden een schadeclaim in bij Welzorg. De gemeente heeft voor de levering van WMO-hulpmiddelen vorig jaar een overeenkomst gesloten met Welzorg. De organisatie heeft in de periode januari tot oktober 2007 de contractafspraken niet kunnen nakomen.
Welzorg verzorgt de levering van WMO-hulpmiddelen, zoals scootmobielen en rolstoelen. Helaas heeft de organisatie in de eerste maanden niet kunnen voldoen aan de contractafspraken. Hierdoor werd de gemeente geconfronteerd met steeds meer klachten van burgers en medewerkers over Welzorg. Reparaties aan hulpmiddelen werden niet of niet tijdig uitgevoerd, mensen werden niet terug gebeld, bestellingen gingen fout, etc.

Het falen van Welzorg heeft ertoe geleid dat klanten niet altijd de dienstverlening hebben ontvangen die voor hen belangrijk was en de gemeente meer personeel heeft moeten inzetten om gezamenlijk de klant toch adequaat van dienst te kunnen zijn.

Claim ook bestemd voor klant
De schadeclaim bedraagt voor de gemeente Woerden EUR 129.159,50 en is gebaseerd op de maanden januari 2007 tot oktober 2007.

De gemeenten Montfoort en Oudewater, waarvoor de gemeente Woerden de WMO-voorzieningen uitvoert, dienen ook een claim in bij Welzorg. De hoogte van het bedrag is vastgesteld op basis van een nauwkeurige contractevaluatie. Onderzocht is op welke fronten Welzorg niet aan de afspraken heeft kunnen voldoen.

De boeteclaim betreft vooral een compensatie in de extra personele kosten die de gemeenten Montfoort, Oudewater en Woerden hebben moeten maken. Daarnaast wordt 25% van de claim gereserveerd ten behoeve van de klant.

De gemeente treedt binnenkort in overleg met de Wmo-raden en gehandicaptenplatforms om een geschikte bestemming te vinden voor dit bedrag. Verder vraagt gemeente Woerden Welzorg naar eigen inzicht nog een extra gebaar te maken naar haar klanten.

Verbetering dienstverlening
Welzorg erkent het falen in 2007 en heeft haar dienstverlening sinds oktober 2007 sterk verbeterd. Gezien deze verbetering en de goede samenwerking zal er verder geen onderzoek gedaan worden naar de periode van 1 oktober 2007 tot 31 december 2007.

De verwachtingen met betrekking tot de een nieuwe contractevaluatie later dit jaar worden door zowel de gemeente als door Welzorg met vertrouwen tegemoet gezien.

Gemeente Woerden | Blekerijlaan 14 | Postbus 45 | 3440 AA Woerden | tel. (0348) 428 911 | stadhuis@woerden.nl |