Gemeente Leiden

Gemeente sluit vierjarige overeenkomst met BplusC

Woensdag 14 mei heeft wethouder Jan-Jaap de Haan (Cultuur) een vierjarige samenwerkingsovereenkomst met BplusC overhandigd aan Peter Duijvestein en Willem van Moort (Raad van Bestuur van BplusC). Deze overeenkomst regelt voor vier jaar de relatie tussen de gemeente Leiden en BplusC, ontstaan na de fusie van Bibliotheken Leiden & Leiderdorp, Muziekschool Leiden en Omstreken, Het Leidse Volkshuis en Leidse Volksuniversiteit K&O. Wethouder De Haan overhandigde de overeenkomst aan de delegatie van BplusC die het nieuwe aanbod van cursussen en onderwijs op het gebied van kunst en cultuur kwam aanbieden.

De Haan: "De samenwerkingsovereenkomst is een bevestiging van het vertrouwen dat de gemeente heeft in BplusC. Ik ben aangenaam verrast door de snelheid waarmee de fusie resultaten begint op te leveren. Ik zie in de brochure een evenwichtig en gevarieerd aanbod van cursussen. Ik heb veel vertrouwen in de verdere ontwikkeling van BplusC en vind het dus belangrijk voor langere tijd een overeenkomst met hen aan te gaan".

Bij het overhandigen van de overeenkomst aan BplusC benadrukte de wethouder de kwaliteit, gevarieerdheid en toegankelijkheid van het cursusaanbod.

BplusC

BplusC staat voor Bibliotheek plus Centrum voor kunst en cultuur en biedt bibliotheekdiensten, cursussen, onderwijs en evenementen aan. BplusC heeft voor elk wat wils, van een cursus edelsmeden tot vioolonderwijs, van individueel onderwijs tot groepslessen, voor jong en oud en op elk niveau.