Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Hengelo, woensdag 14 mei 2008

PROGRAMMA METALPODIUM ZWARTE CROSS ROND

20 metalbands op Aardschok podium tijdens het Zwarte Cross Festival

Hengelo (Gld) ­ Met de toevoeging van liefst vijf metal bands van eigen bodem is het programma voor het speciale metalpodium op het Zwarte Cross Festival helemaal rond.

De Zwarte Cross organisatie wilde vanaf het begin ook Nederlandse toppers op de planken en jonge, nieuwe bands een kans geven zich te profileren. Eerder werden Hail of Bullets, One Bullet Left en Epica al bevestigd en nu zijn daar THE MONOLITH DEATHCULT, HEIDEVOLK, WHY SHE KILLS, DEVIOUS en CHIRAW bijgekomen.

Met THE MONILTH DEATHCULT en DEVIOUS is de vaderlandse death metal weer sterk vetregenwoordigd, HEIDEVOLK is Neerlands folk trots en heeft , net als TMDC, net een nieuw album uit.. CHIRAW uit Almelo is jong talent in de moderne metalhoek en de recensies voor hun album 'Dark Frequencies' liegen er niet om. WHY SHE KILLS is met maar liefst twee frontvrouwen een unieke verschijning in het extreme metal landschap en zal begin juni met nieuw materiaal uitkomen.

Dit jaar is het voor het eerst dat de metalweide deel uitmaakt van het Zwarte Cross Festival en met het grootste metalblad van Nederland, Aardschok, als naamgever van het podium, het stoerste drankje, Jägermeister, ter wereld en de gevarieerde (inter)nationale programmering laat de organisatie zien dat het menens is.

De eerste afzegging is ook een feit. Het Canadese 3 Inches of Blood zal niet spelen. In CYNIC is een meer dan waardige vervanger gevonden. De legendarische Amerikaanse progressieve death metal formatie komt binnenkort met een nieuw album.

Dagtickets zijn inmiddels in de verkoop gegaan en kosten 15 euro (vrijdag) en 17,50 euro voor de zaterdag en zondag. Voor snelle beslissers zijn er ook passe-partouts beschikbaar.

Het Zwarte Cross Festival is een combinatie van muziek, motoren, theater, stunts en bizarre humor. Op 12 podia spelen meer dan 100 bands. Vorig jaar kwamen er 93.000 betalende bezoekers op het Zwarte Cross festival af. Het Zwarte Cross Festival wordt georganiseerd door de Feestfabriek Alles Komt Goed BV, de evenemententak van de Achterhoekse rockband Jovink & the Voederbietels.

Bevestigde namen metal podium:

HAIL OF BULLETS (NL)
MERAUDER (USA)
ELUVEITIE (ZWI)
THE MONOLITH DEATHCULT (NL)
NAPALM DEATH (UK)
ONE BULLET LEFT (NL)
ANIMAL ALPHA (NO)
CHIRAW (NL)
CYNIC (USA)
BELPHEGOR (OOS)
DEVIOUS (NL)
NEMHAIN (UK)
HEIDEVOLK (NL)
EXODUS (USA)
OBITUARY (USA)
WHY SHE KILLS (NL)
MOONSPELL (POR)
KRYPTERIA (DUI)
EVERGREY (ZW)
EPICA (NL)

Het definitieve speelschema zal binnenkort op de website van het Zwarte Cross Festival staan.

Naast bovenstaande namen voor het metal podium spelen ook Saxon, Uriah Heep en the Answer op het Zwarte Cross Festival.

Zwarte Cross Festival; 25, 26 en 27 juli
Festivalterrein de Schans, Lichtenvoorde
www.zwartecross.nl


- Einde persbericht -