Ingezonden persbericht


Linde Gonggrijp nieuwe directeur FNV Zelfstandigen

Amsterdam, 14 mei 2008 - FNV Zelfstandigen heeft Linde Gonggrijp aangesteld als nieuwe directeur. In deze functie is zij verantwoordelijk voor het onderhouden en vergroten van de kwaliteit van de belangenbehartiging voor de leden van FNV Zelfstandigen. Linde vervangt Marjan van Noort, die per 1 mei is gestart als directeur van De Burcht, het expertisecentrum voor arbeidsverhoudingen.

Linde Gonggrijp werkte hiervoor als projectmanager bij FNV Vrouwenbond. Eerder was zij werkzaam als producer van diverse televisie documentaires. Zij studeerde Politieke Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam.

Linde zegt over haar overstap: "Marjan van Noort heeft een goede organisatie neergezet. We worden gehoord door de Nederlandse overheid en diverse organisaties hechten belang aan onze visie. Met mijn opgedane ervaringen als projectmanager, ga ik nu de uitdaging aan om ervoor te zorgen dat FNV Zelfstandigen haar leidende positie als belangenbehartiger voor zelfstandigen behoudt. Dit wil ik onder meer bereiken door het vergroten van de aandacht voor de sectorale benadering en uitbreiding van onze dienstverlening."

###

Over FNV Zelfstandigen in Diensten Groen Handel ICT Industrie Vervoer en Zorg FNV Zelfstandigen is de vakbond voor zelfstandigen zonder personeel die als doelstelling heeft zonder winstoogmerk de belangen van de leden te behartigen. De vereniging doet dit door collectieve belangenbehartiging omtrent werk en inkomen, individuele belangenbehartiging rondom juridisch advies en incasso én het faciliteren van onderlinge contacten. Zij beoogt leden sociaal-economisch op de kaart te zetten als een derde groep onafhankelijke ondernemers met hun eigen identiteit ten opzichte van werkgevers en werknemers. FNV Zelfstandigen richt zich daarbij op de volgende sectoren: diensten, groen, handel, ICT, industrie, vervoer en zorg. FNV Zelfstandigen heeft ruim 10.000 leden en is een zelfstandige bond van de ruim 1,2 miljoen leden tellende FNV vakcentrale. Meer informatie is te vinden op www.fnvzzp.nl.