Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Lancering www.verkeerseducatie-stadskanaal.nl woensdag 14 mei 2008
---

Eigentijds, interactief podium leerlingen Voortgezet Onderwijs Stadskanaal

Gemeente Stadskanaal voorloper vernieuwende projecten De gemeente Stadskanaal is een voorloper van vernieuwende verkeerseducatieprojecten in Noord Nederland. Het lanceren van de website www.verkeerseducatie-stadskanaal.nl onderstreept dit. De gemeente Stadskanaal heeft dit initiatief mogelijk gemaakt.

Leerlingen aan het woord
Op www.verkeerseducatie-stadskanaal.nl staat binnenkort hoe de leerlingen van het Comenius - Noorderpoortcollege met de locaties Engelandlaan en Musselkanaal en het Ubbo Emmius College met de locatie Onstwedde denken over veiligheid in het verkeer en verkeerseducatie. Zij presenteren de resultaten van de door hun uitgevoerde verkeersveiligheidsprojecten. Bijvoorbeeld het onderzoek naar het verkeersgedrag van medeleerlingen en docenten. De bevindingen van een dergelijk onderzoek worden in tekst en beeld weergegeven op een speciale verkeerseducatie websiteruimte.

Eigentijds, interactief podium
Met www.verkeerseducatie-stadskanaal.nl krijgen de leerlingen een eigentijds, interactief podium om hun medeleerlingen, ouders en docenten te laten zien:


- welke verkeersprojecten zij hebben uitgevoerd


- wat ze daarbij hebben ontdekt


- wat zij vinden van verkeersveiligheid in hun gemeente.

Samen sterk
De Vries advies & training heeft bij dit project samengewerkt met VPP Webdesign, www.vppwebdesign.nl en TaalHelder tekst en webadvies, www.taalhelder.nl.

Resultaat
Het resultaat? Lees verder www.verkeerseducatie-stadskanaal.nl.
---