Universiteit van Tilburg

14 mei 2008

Bert van Schaick benoemd tot hoogleraar privaatrecht

De Universiteit van Tilburg heeft mr. dr. Bert van Schaick met ingang van 1 mei 2008 benoemd tot hoogleraar Privaatrechtelijke rechtshandhaving en rechtsvergelijking. Bij de Faculteit Rechtsgeleerdheid verdiept hij zich in het materiële burgerlijk recht en het burgerlijk procesrecht en de raakvlakken tussen die twee rechtsgebieden.

Van Schaick is gespecialiseerd in contractenrecht, goederenrecht (eigendomskwesties en burenrecht) en burgerlijk procesrecht. Hij publiceerde veelvuldig, onder meer over bijzondere overeenkomsten, bezit en houderschap, en volmacht. Op het moment werkt hij onder meer aan het deel Procedures in eerste aanleg in de Reeks Burgerlijk Procesrecht van de Asser-serie van uitgeverij Kluwer.

Van Schaick wordt aangesteld voor een dag per week en blijft actief als advocaat bij Linssen c.s. advocaten te Tilburg, als raadsheer-plaatsvervanger bij het Gerechtshof te Amsterdam en als docent bij de Stichting Studiecentrum Rechtspleging.

De leerstoel is ondergebracht bij het departement Privaatrecht van de Faculteit Rechtsgeleerdheid. Hij wordt gesponsord door de Maatschap Linssen c.s. Advocaten.

Prof. mr. dr. A.C. (Bert) van Schaick (1964) studeerde Nederlands recht aan de Universiteit van Tilburg (toen de Katholieke Hogeschool Tilburg) en promoveerde daar ook in 1994 op het proefschrift Contractsvrijheid en nietigheid. Van 1990 tot 1993 was hij universitair docent aan de Universiteit Utrecht en wetenschappelijk medewerker bij een advocatenkantoor. Sinds 1994 is hij advocaat bij Linssen c.s. in Tilburg. Enkele van zijn vele nevenfuncties zijn raadsheer-plaatsvervanger bij het Gerechtshof Amsterdam (sinds 2004), medewerker Nederlands Tijdschrift voor Burgerlijk Recht (sinds 1996), redacteur van Monografieën Burgerlijk Wetboek (sinds 2005), hoofdredacteur van de serie Wet en rechtspraak en lid van de Asser-Adviesraad (sinds 2007).