Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond
Postbus 107
1200 AC Hilversum
Tel: 035-6264100 Fax: 035-6240760
E-mail: knltb@knltb.nl
Homepage: www.knltb.nl



Amersfoort: 14 mei 2008

REAAL VERZEKERINGEN NEDERLANDS DAVIS CUP TEAM SPEELT IN APELDOORN

Het REAAL Verzekeringen Nederlands Davis Cup Team speelt het promotie/degradatie duel tegen Zuid-Korea in Omnisport Apeldoorn. Het Davis Cup by BNP Paribas duel wordt gespeeld op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 september 2008. Bij winst is het REAAL Verzekeringen Nederlands Davis Cup Team in 2009 verzekerd van een plaats in de Wereldgroep. Als ondergrond heeft Davis Cup-captain Jan Siemerink voor gravel gekozen.

Het college van B. en W. van Apeldoorn is buitengewoon ingenomen met de keuze voor Apeldoorn. "Het is geweldig dat wij nu al zo'n prachtig evenement in het nieuwe Omnisport krijgen. Echt een vliegende start", aldus sportwethouder Hans Wegman. De gemeente Apeldoorn heeft het voornemen om rond de Davis Cup tal van activiteiten te organiseren. "Bedoeling is om er een feest voor iedereen van te maken".

Ook de KNLTB is verheugd met Apeldoorn als speelstad voor de Davis Cup-ontmoeting Nederland - Zuid-Korea. "De nieuwe sportaccommodatie Omnisport in Apeldoorn is een uitstekende locatie voor deze belangrijke Davis Cup promotiewedstrijd. Daarnaast kent Apeldoorn een aantal gerenommeerde tennisverenigingen en een hoge tennisdichtheid, dus ik zie de samenwerking met veel vertrouwen tegemoet, aldus Evert-Jan Hulshof, algemeen Directeur van de KNLTB.

Nadere informatie inzake dit Davis Cup-duel volgt in een later stadium. De KNLTB maakt dan eveneens bekend wanneer de kaartverkoop van start gaat.

Noot ovor redacties: