Ingezonden persbericht


Caesar werft ICT'ers met unieke campagne

Ludiek antwoord van Caesar Groep op krappe ICT-arbeidsmarkt

Utrecht, 14 mei 2008 - De Caesar Groep, ICT-dienstverlener in Utrecht, roept ICT-specialisten op via www.caesarscode.nl een beveiligingscode te kraken. In een online game maken ICT-specialisten kennis met de Caesar Groep en tegelijkertijd werft Caesar op een unieke manier nieuwe medewerkers. Deelnemers die de code weten te kraken, maken bovendien kans op de hoofdprijs, een Ultra Mobile PC en mogen gerust solliciteren naar een van de openstaande ICT-topfuncties bij Caesar.

De wervingsactie draait om het kraken van de beveiligingscode: Caesar's Code, genoemd naar de grondlegger van de cryptologie. De game speelt zich af in de omgeving van het bedrijfsnetwerk van Caesar. Deelnemers aan de game kunnen de code ontcijferen door ICT gerelateerde opdrachten te vervullen voor medewerkers van Caesar. De opdrachten snijden onderwerpen aan zoals de gunstige arbeidsvoorwaarden van Caesar of het verslag van een bedrijfsevenement. Op deze manier stelt Caesar zich voor aan ICT-specialisten, die op hun beurt kunnen solliciteren naar een van de vacatures op www.caesarscode.nl. De eerste ICT-er die de code kraakt wordt bovendien door Caesar beloond met een Ultra Mobile PC. Daarnaast zijn er ook andere prijzen te winnen voor ICT-ers die deze uitdaging aan willen gaan.

"Met de krapte op de ICT-arbeidsmarkt heeft ieder ICT-bedrijf te maken. Het is dan ook belangrijk om op te vallen als werkgever", zegt Richard Wentzel, Human Resource-manager bij de Caesar Groep. "We hebben gekozen voor een spraakmakende wervingscampagne, die weerspiegelt dat we een innovatief ICT-bedrijf zijn met een knipoog. Caesar Groep heeft 300 medewerkers en kent een persoonlijke benadering en een prettige werksfeer. Deze campagne is bij uitstek een goede selectie- en wervingsmethode. De game selecteert de meest getalenteerde specialisten. Tegelijkertijd proberen we deze mensen aan ons te binden."

Over Caesar Groep
De Caesar Groep is in 1993 opgericht. Bij deze ICT-dienstverlener, gevestigd in Utrecht, werken circa 300 mensen. Tot de dienstverlening van Caesar behoren ICT-projecten, ICT-consultancy & -detachering en ICT-beheer. De filosofie van Caesar is samen te vatten in: 'ICT met rendement'. De Caesar Groep is door onderzoeksbureau CRF uitgeroepen tot TOP-werkgever 2008, en won in 2007 de CA-ICT Employability Impulse-prijs voor het verbeteren van de werkgelegenheid in de ICT. Meer informatie is te vinden op www.caesar.nl.