Ingezonden persbericht


Brocade lanceert nieuwe serie switches en host bus adapters met ongekende prestaties

Verbeterde prestaties, virtualisatie-ondersteuning en geïntegreerd server-to-storage-netwerk

Eindhoven, 14 mei 2008 - Brocade (Nasdaq: BRCD) introduceert een nieuwe serie switches en server Host Bus Adapters (HBA) die zorgen voor een ongekend niveau end-to-end datacenter-networkingprestaties. Daarnaast presenteert het bedrijf de nieuwe, geavanceerde netwerkmogelijkheden voor zowel de switches als de HBA's. Deze vereenvoudigen het end-to-end-beheer van server- en storage-omgevingen in datacenters - inclusief datamigratie en -beveiliging.

De nieuwe serie switches met 8Gbit/sec en acht tot tachtig poorten verhoogt de prestaties van de Brocade DCX Backbone en 48000 director en biedt hiermee het hoogste prestatieniveau in de branche. Dit is tweemaal de doorvoersnelheid van voorgaande producten. Daarnaast verhogen de switches de energie-efficiëntie met ongeveer 40 procent.

De nieuwe HBA's met 8Gbit/sec zetten ook een nieuwe prestatiestandaard in het leveren van geavanceerde mogelijkheden voor opslag en netwerken van datacenters. Samen bieden de nieuwe producten ongeëvenaarde server-to-storage-connectiviteit en -mogelijkheden. Ze ondersteunen namelijk opties als Quality of Service (QoS), trafficbeheer en andere Adaptive Networking-diensten waarvan groeiende datacenters profiteren. Dit verzekert de gebruiker van snellere en veiligere communicatie tussen virtuele servers en storage. Daarnaast levert Brocade een nieuwe, centrale beheertool voor zowel de nieuwe switches als de HBA's om klanten zo eenvoudiger hun datacenter te laten beheren.

"De reputatie van Brocade als marktleider op het gebied van zakelijke datacenters is gebaseerd op zijn ervaring en bewezen expertise. Dit garandeert hoge prestaties, flexibiliteit en intelligente infrastructuren voor de bedrijfsapplicaties van morgen", zegt Tom Buiocchi, Vice President Worldwide Marketing bij Brocade. "Onze innovatie en betrouwbaarheid reiken nu van het datacenternetwerk tot serverplatformen. Het resultaat is een beter end-to-end beheer, virtuele mobiliteit, optimale beveiliging en uitstekende prestaties in het datacenter."

Volgens een recent onderzoek uitgevoerd door Enterprise Strategy Group (ESG) verwachten bedrijven die al servervirtualisatie gebruiken het aantal fysieke servers dat geschikt is voor virtualisatie te verdubbelen. Daarnaast vermoeden ze dat het aantal virtuele servers dat op deze servers draait, zal stijgen met 150 procent. Voor deze extreme groei zullen netwerkbeheerders geavanceerde netwerken nodig hebben. Brocade is het eerste bedrijf dat hiervoor end-to-end mogelijkheden biedt.

De nieuwe switches van Brocade bieden ongeëvenaarde prestaties met 8Gbit/sec. De Brocade 300 Entry-Level Switch biedt acht tot 24 poorten, de Brocade 5100 Switch 24 tot 48 en de Brocade 5300 Enterprise Switch 48 tot 80 poorten. Alle nieuwe 8 Gbit/sec-switches beschermen en complementeren de investeringen van de klant omdat ze uitwisselbaar zijn met de reeds bestaande Brocade 1, 2 en 4 Gbit/sec SAN-apparaten, inclusief McDATA-technologie en -producten.

De nieuwe HBA's van Brocade zijn ontworpen om te voldoen aan de groeiende behoefte aan betere prestaties, connectiviteit en virtualisatie in zakelijke datacenters. De HBA's zijn gemaakt om de I/O-prestatie bij de server te vergroten tot een baanbrekende 500.000 IOP's (Input/Output Operations Per Second) per poort. Dit is een belangrijke factor in sterk gevirtualiseerde omgevingen. Ook zijn de HBA's ontworpen om de nieuwe QoS, datamobiliteit en dataversleutelingsopties te ondersteunen.

De server-to-storage-connectiviteitsoplossingen van Brocade zijn een integraal onderdeel van de Data Center Fabric-architectuur (DCF) van het bedrijf . De Brocade DCF-architectuur is een open raamwerk waarmee klanten hun datacenterinfrastructuur kunnen inrichten met als resultaat maximale prestaties, flexibiliteit en investeringszekerheid. De DCF-infrastructuren en -producten van Brocade leveren speciaal voor virtuele datacenters geïntegreerd server-to-storage-beheer voor betere ondersteuning, beheer en applicaties. Dit resulteert in betere prestaties en meer uptime.

Beschikbaarheid
De nieuwe netwerkswitches zijn vanaf nu verkrijgbaar via Brocade, IBM en Sun Microsystems en zijn in het derde kwartaal van 2008 tevens beschikbaar via alle Brocade OEM-partners. De nieuwe HBA's zijn vanaf juni 2008 verkrijgbaar.

Voor meer informatie over de switches, HBA's en Adaptive Networking-mogelijkheden: www.brocade.com/presskit.

Over Brocade Communications Systems, Inc.
Brocade is toonaangevend leverancier van netwerkstorageoplossingen voor het verbinden, delen en beheren van bedrijfsinformatie. Met Brocade-producten zijn organisaties beter in staat hun IT-infrastructuur te optimaliseren en een compliant databeheer te voeren. Meer informatie is te vinden op www.brocade.com of op te vragen via info@brocade.com.

###

Voor meer informatie, fotomateriaal of interviews kunt u contact opnemen met:

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Paul Maris / Naomi Samson
Telefoon: +31 (0)30 656 50 70
E-mail: brocade@lvtpr.nl

Brocade Communications Systems
Ad Barghoorn
Telefoon: +31 (0)6 5168 2250
E-mail: Ad.Barghoorn@brocade.com