Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Het Internet: dé voorbereiding op examens

Amsterdam, 13 mei 2008 - De eindexamens staan weer voor de deur. Een tijd waarin eindexamenkandidaten druk bezig zijn met hun voorbereidingen op de eindexamens. Uit onderzoek van Uitgeverij Malmberg, gehouden onder 900 eindexamenkandidaten, blijkt dat bijna 70% van de ondervraagden gebruik maakt van het internet ter voorbereiding op de eindexamens. Hierbij valt het op dat het percentage Vmbo- leerlingen (44%) dat internet ter voorbereiding op het eindexamen gebruikt duidelijk hoger ligt dan bij Havo- en Vwo- leerlingen (33 en 23%).

Op de vraag waarvoor het internet gebruikt wordt tijdens de voorbereiding op de eindexamens geeft 90% van de ondervraagden examens oefenen als antwoord. Maar ook het achterhalen van tips en raadplegen van examenrooster zijn redenen waarvoor het internet ter voorbereiding wordt geraadpleegd (67% en 44%). Alle ondervraagden gaven echter aan totaal geen behoefte te hebben aan tips van docenten.

Voor de oefenexamens, tips en het examenrooster worden verschillende websites geraadpleegd door de ondervraagden. De top 3 van geraadpleegde websites is: www.examen.nl (46%), www.eindexamen.nu (40%) en www.kennisnet.nl (19%).

Start voorbereiding examens

Op de vraag ben je al begonnen met leren voor het eindexamen antwoordde een meerderheid van de ondervraagden, 55%, begin april met een stellige nee . Van de eindexamenkandidaten die al wel een begin hadden gemaakt met leren is slechts 20% van de ondervraagden afkomstig van het VWO, terwijl 45% van de Vmbo ers hun boeken al hebben opengeslagen.

Examen.nl

Examen.nl is de site speciaal voor eindexamenkandidaten. Kandidaten vinden hier onder andere oefenexamens, het examenrooster en vlak na elk examen de juiste antwoorden.

Examen Enzo

Dit jaar verschijnt voor het eerst de examenkrant van Examen.nl, Examen Enzo. De krant staat vol met tips voor het leren voor het examen, anti- stress oefeningen, interviews met BN ers over hun examen, maar ook over alles dat speelt bij examenkandidaten ná hun examens; feesten, examenstunts en vakantietips. Examen Enzo wordt in een oplage van 200.000 exemplaren kosteloos verspreid onder examenkandidaten (vmbo, havo en vwo) door heel Nederland.

Uitgeverij Malmberg

Uitgeverij Malmberg is één van de grootste educatieve uitgeverijen die materialen uitgeeft om kinderen van 0 tot 18 jaar te helpen bij kennis, vaardigheden- en interesseontwikkeling. In Amsterdam worden materialen uitgegeven om jongeren en scholieren te helpen bij het maken van de belangrijkste keuzes in studie en beroep. Voor deze doelgroepen heeft Malmberg, o.a. onder haar merken B-zik, TKMST, Schoolweb.nl, Schooltraject, Peer Support, Optie, Decaan & Mentor en Studie Beurs een veelvoud aan producten ontwikkeld waarmee de onderwijswereld, het bedrijfsleven, brancheorganisaties en overheden hun doelgroepen optimaal bereiken. Daarnaast heeft Uitgeverij Malmberg een uitgebreid portfolio met testproducten dat een grote bijdrage levert aan loopbaan- en beroepsoriëntatie.

****Einde persbericht****