Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Booking.com gaat samenwerken met nieuwe strandensite

Amsterdam, 14 mei 2008: Booking.com, Europees marktleider in online hotelreserveringen (onderdeel van priceline.com Nasdaq PCLN), gaat een samenwerkingsverband aan met Onbeach.com, een nieuwe website met informatie over duizenden stranden in Europa en het Caribisch gebied. Onbeach.com biedt haar bezoekers de mogelijkheid om te zoeken naar hun ideale strand. Door de samenwerking met Booking.com kunnen bezoekers meteen de dichtstbijzijnde hotels bekijken en boeken. Van kleine Bed & Breakfasts tot luxueuze vijfsterrenhotels: er is voor alle vakantiegangers wat wils.

Gerben van Dam, oprichter van Onbeach.com zegt: Het boeken van een strandvakantie is niet altijd gemakkelijk. Het strand is vaak de plek waar de meeste vakantietijd wordt doorgebracht. Toch is er over het strand maar weinig bekend. Dit kan tot teleurstellingen leiden. Onbeach.com wil mensen in staat stellen om zelf een prettig strand uit te zoeken en daar vervolgens een hotel bij te boeken. Om dat proces eenvoudig te maken hebben wij betrouwbare informatie over stranden aan het Booking.com-bestand van kusthotels gekoppeld. Onze samenwerking met Booking.com is voor ons niet meer dan logisch. Het grote aanbod van hotels maakt dat Booking.com relevante aanbiedingen kan doen aan onze bezoekers. Daarbij komt dat het reserveringssysteem van Booking.com meerdere talen ondersteunt via een enkel systeem. Dat is vrij uniek.

Sabrina Harmon, Account Manager Distributie bij Booking.com: Het is ons een genoegen om Onbeach.com met ons hotelaanbod te ondersteunen. Onbeach.com heeft alle stranden van West-Europa in kaart gebracht. Via criteria zoals rust, familie, sport of eten & drinken kunnen bezoekers het ideale strand vinden en door onze samenwerking kan hier ook een passend kusthotel bij gezocht worden.

Booking.com rapporteert een organische jaargroei van 82 % en de onderneming ontvangt meer dan 20 miljoen bezoekers per maand. Met 19 miljoen verkochte hotelovernachtingen in 2007 is het bedrijf marktleider in Europa.


- EINDE PERSBERICHT -

Over Booking.com

Booking.com is onderdeel van priceline.com (Nasdaq: PCLN) en marktleider in Europa op het gebied van online hotelreserveringen, op basis van het aantal verkochte kamernachten. Per maand bezoeken wereldwijd meer dan 20 miljoen unieke gebruikers - zowel uit de vakantie- als de zakelijke markt - de website van Booking.com. In 2007 verkocht Booking.com 19 miljoen hotelovernachtingen, en bereikte het een organische jaargroei van 82%.

Booking.com is beschikbaar in 17 talen en heeft een aanbod van 40.000 hotels in meer dan 10.000 bestemmingen. De onderneming heeft vestigingen in Amsterdam, Barcelona, Berlijn, Cambridge, Kaapstad, Dubai, Dublin, Londen, Loulé (PT), Lyon, München, New York, Parijs, Rome, San Francisco, Singapore, Stockholm, Wenen en Warschau. Voor verdere informatie, zie: www.booking.com

Over Onbeach.com

Onbeach.com is een website welke zich richt op het verzamelen en uitgeven van strandeninformatie. Onbeach.com bezit de grootste (multimediale) database van stranden ter wereld. De website Onbeach.com wordt uitgegeven door Coastal Globe BV. Coastal Globe is opgericht in 2007 en is gevestigd in Waddinxveen, Nederland. Naast de exploitatie van Onbeach.com geeft Coastal Globe strandengidsen uit en ontwikkelt het interactieve strandendatabases voor derden.



Ingezonden persbericht