Ingezonden persbericht


Koelsysteem Liebert HPF van Emerson Network Power biedt maximale betrouwbaarheid voor telecomsector en industriële omgevingen

Helmond, 14 mei 2008 Emerson Network Power heeft zijn reeks van koelsystemen uitgebreid met de nieuwe Liebert HPF. Het nieuwe systeem is vooral gericht op netwerkomgevingen van vast- en mobiel-netwerkproviders, industriële omgevingen, shelters, containers en kamers in gebouwen.

De Liebert HPF is een compleet systeem dat op de vloer gemonteerd wordt. Het is beschikbaar in drie modellen die op verschillende manieren voor koele lucht zorgen: onder-, boven- of voorkant verspreid uitblazend. De systemen zijn zeer efficiënt, waarbij koele lucht bij lage snelheid op het vloeroppervlak wordt gebracht. Dit duwt warme lucht naar boven.

De Liebert HPF is voor wat betreft de verbinding met de buitenlucht beschikbaar in twee uitvoeringen. Klanten hebben de keus uit een verbinding aan de achterzijde of aan de zijkant. Dat maakt het systeem zeer flexibel en functioneel. De unit is op verschillende plaatsen in een ruimte te installeren.

Met 5 kW tot 15 kW koelcapaciteit zorgt de Liebert HPF voor uitstekende prestaties. Dat geldt vooral voor het type dat werkt op basis van verspreide koele lucht. Dit is mogelijk doordat de lucht in lagen te verspreiden is. Zo kan een rack efficiënt gekoeld worden op die plaatsen, die koeling nodig hebben. Tevens zijn de compacte afmetingen vanaf 650x650x1990mm ideaal in kleine omgevingen en bestand tot 52°C buitentemperatuur.

Om maximaal energie te besparen, omvat de Liebert HPF een free-cooling modus voor gebruik in de winter. Het systeem maakt dan gebruik van de lage buitentemperatuur om een ruimte te koelen. Dat vermindert het gebruik van compressors en ventilatoren, wat leidt tot een reductie in stroomverbruik. De nieuwe oplossing biedt een optie voor electronic switching van de ventilatoren. Daarbij is de snelheid van de ventilatoren aan te passen aan de specifieke koelingseisen van een ruimte, wat resulteert in extra stroombesparingen. Het gebruik van een optionele EC-ventilator ondersteunt het energiezuinige verbruik en resulteert in een lager geluidsniveau. Een verwarmingsoptie zorgt ervoor dat een ruimte in de winter, of wanneer deze tijdelijk buiten gebruik is, op een constante temperatuur blijft.

Continue voeding en ventilatie zijn gegarandeerd dankzij de noodkoelmodus 220VAC of 48VDC. Deze houden het systeem in de lucht bij stroomuitval door over te schakelen naar een back-upaccu of andere stroombron.

Over Emerson Network PowerTM

Emerson Network PowerTM, een divisie van EmersonTM (NYSE: EMR), is wereldwijd marktleider op het vlak van Business-Critical Continuity. De oplossingen zorgen voor continuïteit van grid tot chip in telecommunicatienetwerken, datacenters, gezondheidszorginstellingen en industriële omgevingen. Emerson Network Power biedt innovatieve oplossingen en expertise in AC/DC stroom- en precisiekoelingssystemen, geïntegreerde computer- en stroomvoorzieningen en racks, stroomswitching en -controle, monitoring en connectiviteit. Lokale servicetechnici zorgen voor de wereldwijde ondersteuning van de oplossingen. De Liebert-producten en -diensten voor stroom, precisiekoeling en monitoring van Emerson Network Power verbeteren het gebruik en beheer van datacentertechnologieën op basis van een grotere IT-systeembeschikbaarheid, flexibiliteit en efficiëntie.

Ingezonden persbericht