Ingezonden persbericht


Persinformatie

Helmond, 14 mei 2008

Kuijpers Installaties en Albert Schweitzer Ziekenhuis ondertekenen grootschalig, innovatief nieuwbouw- en exploitatiecontract

Op het gezondheidspark in Dordrecht komt naast de bestaande bouw van het Albert Schweitzer Ziekenhuis een grootschalig nieuwbouwproject van Albert Schweitzer Vastgoed B.V.

De nieuwbouw omvat circa 39.000 m' bvo, verdeeld over de volgende onderdelen/functies: restaurant, spoedeisende hulp en observatieafdeling, centrale hal, opleidings- en vergadercentrum,

kantoren en kenniscentrum; hotelfuncties, centrum voor radiotherapie met vier bestralingsbunkers, onderwijsinstelling, huisartsenpost, poliklinieken en winkels.

De bestaande centrale hoofdas van het ziekenhuis zal worden doorgetrokken in de nieuwbouw en de verschillende delen worden door separate entreepartijen ontsloten.

Het project heeft een opdrachtwaarde voor Kuijpers Installaties van ongeveer ¤ 27 miljoen en zal door de centrale projectenorganisatie van Kuijpers worden gerealiseerd.

De nieuwbouw wordt eind 2010 opgeleverd.

Energiezuinigheid

Kuijpers Installaties zal in het project alle werktuigbouwkundige en sprinklerinstallaties realiseren, inclusief een energiezuinig warmte/koude opslagsysteem.

Kuijpers heeft ruime expertise in de marktsegmenten gezondheidszorg, onderwijs en bedrijfshuisvesting, die bij dit project optimaal ingezet wordt.

Continuïteit bedrijfsvoering

Een belangrijk aandachtspunt is het bouwen aan, en naast, een vierentwintig uur per dag doorfunctionerende ziekenhuisorganisatie.

Een organisatie waarin het zorgproces ongestoord haar doorgang moet kunnen vinden.

Opdracht omvat tevens 35 jaar prestatiegericht onderhoud

Onderdeel van de opdracht is tevens het preventief en correctief onderhoud voor een periode van

35 jaar na oplevering. Dit is vormgegeven middels een prestatiecontract met service level agreements (SLA's) en is daarmee,

in combinatie met de lange looptijd, een uniek partnership in Nederland!

Levensduurkostendenken

Door de integratie van investerings- en exploitatiekosten binnen dit project, staan alle beslissingen betreffende ontwerp en uitvoering in het kader van de levensduurkosten.

Over Kuijpers

Kuijpers is een professionele multidisciplinaire en innovatieve onderneming met inmiddels ruim 700 medewerkers. Het bedrijf is in 1927 opgericht.

De omzet voor 2008 is geprognosticeerd op ca. ¤ 125 miljoen middels haar vestigingen in Arnhem, Den Haag, Helmond, 's-Hertogenbosch, Oss, Roosendaal, Tilburg en Utrecht.

Kuijpers verzorgt technische installaties in gebouwen en industrie - evenals het onderhoud daarvan - zodat zij jarenlang voldoen aan de gestelde eisen.

De onderneming profileert zich middels klantgerichtheid, beveiligings- en communicatieconcepten, milieuvriendelijke en energiezuinige oplossingen,

alsmede door aandacht voor de belangen en ontwikkeling van haar medewerkers.

Einde persinformatie



Ingezonden persbericht