Ingezonden persbericht


BusinessBase versnelt ontwikkeling BB.Net door inzet unieke softwaregenerator

Via rent-a-coder is er altijd ontwikkelcapaciteit beschikbaar.

Utrecht 14 mei 2008 Microsoft CRM specialist BusinessBase heeft een softwaregenerator ontwikkeld waarmee het bedrijf zo n twintig keer sneller webbased applicaties kan ontwikkelen dan gemiddelde softwareleveranciers. Dit versnelt the Time to Market aanzienlijk.

BusinessBase is gespecialiseerd in de ontwikkeling van hoogwaardige add-ons voor Microsoft Dynamics CRM voor onder andere ERP oplossingen. Meer dan 600 nationale en internationale klanten gebruiken al de bedrijfsoplossingen van BusinessBase. BB.Net is volledig webbased, schaalbaar en biedt uitgebreide mogelijkheden voor personalisatie door de klant. Dit maakt BB.Net uniek in de wereld. Voor de ontwikkeling van BB.Net zet BusinessBase topspecialisten uit diverse landen in, waaronder Nederland, de Verenigde Staten, India, Italië en Oekraïne.

Om het intellectuele eigendom van de oplossingen optimaal te beschermen, zet BusinessBase de softwaregenerator in. Daardoor werken de externe programmeurs buiten de kern van het systeem. Daardoor hoeft het bedrijf geen concessies te doen aan de architectuur, wat bij normale outsourcing vaak wel het geval is. Praktijkervaring heeft uitgewezen dat BusinessBase mede door de inzet van de softwaregenerator twintig keer sneller kan ontwikkelen dan veel andere softwareleveranciers.

Via Rent a Coder werft BusinessBase specialisten voor specifieke ontwikkeltrajecten. Daarbij publiceert het bedrijf een specifiek project of probleem op Rent a Coder waarna een geschikte en gekwalificeerde programmeur in Nederland of daarbuiten zich aanbiedt voor het project.

Veel software ontwikkelaars hebben vaak een tekort aan gekwalificeerd IT-personeel. Dat remt de voortgang van projecten en is daardoor direct van invloed op het succes van het bedrijf , zegt Mark Remmers, CTO van BusinessBase. BusinessBase is erin geslaagd om deze problematiek bij de wortel aan te pakken. Door de inzet van de softwaregenerator in combinatie met Rent a Coder zijn we in staat om heel snel door te ontwikkelen en klant specifieke aanpassingen boven op de standaard oplossing aan onze klanten te leveren. Zo beschikken we over een team van ongeveer twintig medewerkers die we nog nooit hebben gezien maar die wel optimale kwaliteit leveren.

Over BusinessBase

In 2006 is BusinessBase gestart met de ontwikkeling van de BB.Net add-ons voor Microsoft CRM. BB.Net is volledig webbased en schaalbaar, en de mogelijkheden tot personalisatie door de klant maken BB.Net uniek in de wereld. Voor de ontwikkeling van BB.Net maakt BusinessBase gebruik van topspecialisten in diverse landen, waaronder Nederland, de Verenigde Staten, India, Italië en Oekraïne.

BusinessBase ontwikkelt webbased software die iedere organisatie in staat stelt zelfstandig en snel te implementeren en te gebruiken. De BB.Net add-ons, Voorraad, Projecten en Contracten, vergroten de toepasbaarheid van Microsoft CRM en geven iedere gebruiker direct toegang tot alle middelen om doeltreffend te kunnen werken. Het resultaat: optimaal overzicht dat zorgt voor betere besluitvorming en directe daadkracht.