Ingezonden persbericht


Persbericht

2 mei 2008

Het einde van de offline samenleving?
Kenniscafé: get-a-new-life@inter.net

Op woensdagavond 14 mei vindt het Kenniscafé 'Get-a-new-life@inter.net' plaats. Centraal in dit debat staat de vraag: hoe verandert de digitale wereld de echte? Hoe beïnvloedt internet ons sociale leven? Diverse wetenschappers gaan hierover met elkaar in discussie.

Twitteren, Ning en Web 2.0: termen waar niet iedereen mee bekend is. In deze editie van het Kenniscafé meer over deze internetverschijnselen en de invloed van internetgebruik op ons sociale leven.

Internetgebruik verandert onze samenleving grondig. Dat is niet zo vreemd: 15 jaar geleden was het internetgebruik nagenoeg nul, nu zijn we de meest intensieve internettende community ter wereld. Wat verandert er als we elkaar alleen nog online ontmoeten? Worden we eenzaam of juist niet? Komen we nog buiten als elke winkel een site met bezorgservice krijgt? En is internet inderdaad het anti-autoritaire en democratiserende instrument zoals we hoopten? Het einde van het offline samenleven?

Met o.a. Marianne van den Boomen, internet Antropoloog Universiteit Utrecht, Albert Benschop, internetsocioloog Universiteit van Amsterdam en Jacob van Kokswijk, hoogleraar Architectuur, Gedrag en Cultuur van de Cyberwereld Universiteit Twente. Voorzitter is Ger Jochems, presentator Noorderlicht. Met columns van o.a. wetenschapsjournalist Marcel Hulspas.

Datum: woensdag 14 mei

Bar open: 19.00 uur. Aanvang: 20.00 uur

Locatie: TUMULT, Domplein 5, Utrecht

Entree debat: gratis

Meer informatie en reserveren: www.tumultdebat.nl

Debatcentrum Tumult en de Universiteit Utrecht organiseren in 2008 het maandelijkse KennisCafé in samenwerking met VPRO's Noorderlicht. Het KennisCafé is een ontmoetingsplek voor wetenschappers, studenten, journalisten en iedereen met interesse in wetenschap. De avonden vinden plaats in de eigen zaal van Debatcentrum Tumult aan het Domplein in Utrecht.


---


- einde persbericht -
Meer informatie: ruudgeven@tumultdebat.nl/ 030 2332430 of mariekeverhoeven@tumultdebat.nl/ 030 2332430


---- --