Ingezonden persbericht

Nieuwe BlackBerry Bold-smartphone combineert brede functionaliteit met ongeëvenaarde prestaties

Hoogwaardig ontwerp en krachtige prestaties bij uitstek geschikt voor zakelijke gebruikers en power users

Waterloo, Canada/ Bunnik, 14 mei 2008 - Research In Motion (RIM) (Nasdaq: RIMM; TSX: RIM) introduceert de BlackBerry Bold-smartphone. Dit is bij uitstek een smartphone voor zakelijke en particuliere gebruikers die graag een statement willen maken. De BlackBerry Bold-smartphone is van binnen en buiten vervaardigd van hoogwaardige materialen. Dit geeft de smartphone zijn pure elegante uitstraling. Gebruikers profiteren met de intuïtieve BlackBerry Bold-smartphone van een zeer brede functionaliteit en maximale prestaties. Dit is de eerste BlackBerry-smartphone die tri-band HSDPA-netwerken in de hele wereld ondersteunt. Daarnaast is de smartphone voorzien van geïntegreerde GPS- en WiFi-functionaliteit en een groot aantal multimediamogelijkheden. Een fonkelend zwart uiterlijk, satijnchromen rand, stijlvolle achterkant in lederlook en een prachtig beeldscherm maken van de BlackBerry Bold een symbool voor succes. Deze oogstrelende looks in combinatie met de uitgebalanceerde gebruikersinterface en het nieuw ontwikkelde full-QWERTY-toetsenbord maken deze smartphone tot een ware must-have.

"De nieuwe BlackBerry Bold luidt een nieuwe generatie semi-zakelijke of zakelijke smartphones in. Met zijn snelheid, kracht en functionaliteit in een prachtig design doet de BlackBerry Bold zijn naam eer aan", zegt Mike Lazaridis, President en Co-CEO van Research in Motion.

Maximale prestaties
De BlackBerry Bold-smartphone ondersteunt tri-band HSDPA en WiFi-netwerken (802.11a/b/g) en is voorzien van een 624 Mhz mobiele processor. E-mailbijlagen zijn zo snel te downloaden terwijl de gebruiker profiteert van streaming video en internet. Daarnaast omvat de BlackBerry Bold-smartphone 128 MB Flash-geheugen en een geïntegreerd opslaggeheugen van 1 GB. De smartphone is eveneens uitgerust met een microSD/SDHC memory card slot die vanaf de zijkant eenvoudig is te openen. De BlackBerry Bold-smartphone wordt geleverd met de vernieuwde productiviteitsapplicaties, waaronder telefoon, e-mail, messaging, agenda en browser. De smartphone is te koppelen met duizenden mobiele zakelijke en lifestyleapplicaties, zodat de gebruiker altijd productief blijft, in contact staat met anderen en profiteert van uitgebreide entertainmentopties. Met deze krachtige nieuwe smartphone kunnen gebruikers zelfs tegelijkertijd telefoneren, e-mails verzenden en ontvangen, internetten en Word-, Excel- of PowerPoint-bestanden downloaden. Deze zijn met de meegeleverde DataViz Documents of Go direct op de smartphone te bewerken.

Helderste display
De BlackBerry Bold-smartphone heeft de meest sprankelende en heldere display van alle BlackBerry-smartphones. De half-VGA kleuren-LCD met een resolutie van 480x320 zorgt voor een kristalheldere weergave van alle afbeeldingen. Deze zijn levendig en enorm scherp, terwijl video's soepel worden afgespeeld. Ook de weergavekwaliteit en het contrast van webpagina's, documenten, presentaties en berichten is uitzonderlijk hoog.

Dankzij de verbeterde browser met hoge prestaties en het heldere hoge resolutiebeeldscherm biedt de BlackBerry Bold-smartphone gebruikers overal een desktopachtige webbrowsing-ervaring. De trackball fungeert als muis waarmee eenvoudige navigatie in 'Page View' of 'Column View' mogelijk is. Daarnaast kunnen gebruikers inzoomen op specifieke gedeeltes van webpagina's en kiezen tussen desktopachtige HTML-content en -lay-out of de mobiele variant. Bovendien zijn bijlagen van binnenin de browser te downloaden en wordt streaming video (op basis van RTSP - Real-Time Streaming Protocol) ondersteund.

Multimedia
De BlackBerry Bold-smartphone voldoet niet alleen aan de behoeften voor zakelijk gebruik overdag, hij is ook zeer geschikt voor meer 'avond- en weekendactiviteiten'. De smartphone is voorzien van een 2 megapixel camera met mogelijkheid voor video-opnames, geïntegreerde flits en 5x digitale zoom. De verbeterde mediaspeler geeft afbeeldingen en diavoorstellingen snel weer en speelt bewegend beeld af in full screenmodus. Gebruikers kunnen bovendien hun hele muziekcollectie beheren op de smartphone. Audio is in stereo af te spelen via de dual speakers. Als muziek wordt afgespeeld via de koptelefoon of externe speakers profiteert de gebruiker van een equalizer met elf vooraf ingestelde filters, waaronder 'Lounge', 'Jazz' en 'Hip Hop'. Dit zorgt voor de perfecte geluidsweergave voor ieder muziekgenre.

De BlackBerry Desktop Manager-software omvat Roxio Media Manager voor BlackBerry voor het beheren van muziek- en videobestanden. De BlackBerry Bold-smartphone is ook voorzien van Roxio Photosuite 9 LE waarmee de gebruiker via de pc foto's kan bewerken en fotoalbums kan creëren. Voor mensen die hun muziekcollectie beheren via iTunes biedt de BlackBerry Media Sync-applicatie een eenvoudige manier om de iTunes-collectie te synchroniseren met de smartphone. Dankzij de ondersteuning van High Speed USB 2.0 zijn alle bestanden vanaf een pc snel te versturen naar de BlackBerry Bold-smartphone.

Krachtige WiFi en GPS
De BlackBerry Bold-smartphone ondersteunt de 802.11 a/b/g WiFi-standaarden voor een nog breder netwerkbereik. Dit maakt de smartphone bij uitstek geschikt voor inzet in draadloze LAN-omgevingen of in de buurt van WiFi-hotspots en draadloze thuisnetwerken. Met de nieuwe 'Push Button Setup' kunnen gebruikers snel verbinding maken met beschermde draadloze netwerken die een inlogproces vereisen.

Door de geïntegreerde GPS kan de BlackBerry Bold-smartphone zijn eigen positie bepalen. Tevens ondersteunt hij applicaties zoals BlackBerry Maps en andere locatiegebaseerde applicaties of diensten. Dankzij verbeterde renderingmogelijkheden, snellere downloadsnelheden en de ondersteuning van gelijktijdige spraak en data kunnen BlackBerry Bold-gebruikers zelfs navigeren terwijl ze bellen.

Het nieuwe akoestische ontwerp van de BlackBerry Bold-smartphone zorgt voor een hoge luisterkwaliteit en -helderheid. Daarnaast is de smartphone voorzien van talloze kwalitatieve telefoonfuncties, waaronder Speaker Independent Voice Recognition (SIVR) voor Voice Activated Dialing (VAD) en Bluetooth 2.0 met ondersteuning voor hands-free headsets, stereo headsets, car kits (waaronder degene die voldoen aan het Bluetooth Remote SIM Access Profile) en andere Bluetooth-randapparatuur. De BlackBerry Bold-smartphone is een quad-band EDGE- en tri-band HSDPA-smartphone die wereldwijde roaming ondersteunt en uitgerust is met 'verstuur'-, 'beëindig'- en 'mute'-knoppen. Daarnaast is de smartphone voorzien van smart dialing, speed dialing, conference calling en call forwarding. De BlackBerry Bold-smartphone omvat ook technologie voor ruisonderdrukking die achtergrondgeluiden filtert, een krachtige speaker en ondersteuning voor polyfone, MP3- en MIDI-ringtones.

Net als alle andere BlackBerry-smartphones werkt ook de BlackBerry Bold-smartphone met BlackBerry Enterprise Server. Deze biedt geavanceerde beveiliging en IT-beheer binnen IBM Lotus Domino-, Microsoft Exchange- en Novell GroupWise-omgevingen, en BlackBerry Professional Software voor kleine bedrijven. De smartphone werkt ook met BlackBerry Internet Service, waarmee gebruikers toegang hebben tot tien werk- of privé-e-mailaccounts (waaronder de populairste ISP e-mailaccounts). Daarnaast is de smartphone voorzien van de BlackBerry Unite!-software voor kleine en middelgrote (thuis)kantoren en thuisgebruikers.

Accessoires
De BlackBerry Bold-smartphone wordt geleverd met handige accessoires, waaronder een stereo headset, reislader, draagtasje en USB-kabel. Het toestel is ook te personaliseren met vervangbare achterkantjes met lederlook in verschillende kleuren. De vervangbare 1500 mAhr batterij biedt een beltijd van ongeveer vijf uur en een standby-tijd van ongeveer dertien dagen.

Accessoires voor BlackBerry-smartphones, waaronder leren hoesjes, oplaadstandaarden, oordopjes van een hoge kwaliteit, BlackBerry Remote Stereo Gateway en Bluetooth-headsets zijn via het retailkanaal en via http://www.blackberry.com/eu/blackberrybold/ te verkrijgen.

Beschikbaarheid
De BlackBerry Bold-smartphone (modelnummer 9000) is vanaf deze zomer verkrijgbaar via diverse telecomaanbieders. Voor meer informatie: www.BlackBerryBold.com

Over Research In Motion (RIM)
Research In Motion is een toonaangevende ontwerper, producent en wereldwijd leverancier van draadloze oplossingen voor mobiele communicatie. RIM levert oplossingen en platforms voor de toegang tot tijdsgevoelige informatie, zoals e-mail, telefoon, sms, internet en applicaties. Hiervoor ontwikkelt het bedrijf geïntegreerde hardware, software en diensten die verschillende draadloze netwerkstandaarden ondersteunen. Met de technologie van RIM voorzien andere ontwikkelaars en fabrikanten hun diensten en producten van draadloze verbindingen voor gegevenstoegang. Duizenden organisaties over de gehele wereld gebruiken RIM-producten, -diensten en -technologie. Hiertoe behoren onder andere het BlackBerry® draadloze platform, de RIM Wireless Handheld(TM)-productserie, softwareontwikkeltools, radiomodems en software- en/of hardwarelicenties. RIM is opgericht in 1984 en heeft zijn hoofdkantoor in Waterloo, Canada. Het bedrijf heeft vestigingen in Noord-Amerika, Europa, Azië en de Pacific. RIM is genoteerd aan de Nasdaq Stock Market (Nasdaq: RIMM) en aan de Toronto Stock Exchange (TSX: RIM). Voor meer informatie: www.rim.com of www.blackberry.com.