Nexaweb Technologies Inc. lanceert Nexaweb Advance


Nexaweb introduceert software en services voor applicatiemodernisering naar Enterprise Web 2.0; nieuwe partners versterken Europese vertegenwoordiging

BARCELONA, 20080514 -- Nexaweb Technologies, Inc., lanceert vandaag Nexaweb Advance - een omvangrijk software- en servicespakket dat het voor bedrijven eenvoudiger maakt bestaande applicaties te upgraden naar een Enterprise Web 2.0 architectuur en tegelijkertijd een aanzienlijke besparing realiseert ten opzichte van de tijd- en geldverslindende traditionele ontwikkelmethodes.

Vandaag werd op het Gartner Symposium/IT Expo ook bekend gemaakt dat Nexaweb zijn vertegenwoordiging in Europa heeft uitgebreid met een extensief netwerk van zakenpartners om de aanhoudende groei van het bedrijf in de Benelux, Scandinavië, Centraal-Europa en regio's van het Verenigd Koninkrijk te ondersteunen.

Ondernemingen staan te trappelen om over te gaan op web-gebaseerde applicatieplatformen om zo de `total cost of ownership' te verminderen, de dienstverlening aan klanten te verbeteren en geografische en technische barrières te verwijderen ten behoeve van een hogere totale productiviteit. De meeste bedrijven geven echter gemiddeld 60-85 procent van hun IT-budget uit aan het onderhoud van bestaande applicaties in plaats van deze te upgraden. Ze zijn ten onrechte bang dat een moderniseringsproces altijd tijdrovend en duur is en de integriteit van bestaande applicaties in gevaar zal brengen. Soms gebruiken bedrijven bestaande migratietools die een code-naar-code of database-naar-database oplossing bieden. Bij deze oplossingen ontbreekt echter de mogelijkheid van volledige applicatietransformatie tot op standaarden gebaseerde webapplicaties.

Uit gebruiksresultaten met Nexaweb Advance blijkt dat bestaande applicaties tot 50 procent sneller kunnen worden omgebouwd tot rijke, samengestelde webapplicaties, dan met traditionele methodes. Er staat bij Nexaweb een team van serviceconsultants en implementatiepartners klaar dat garant staat voor het succes van de applicatiemodernisering bij de klant. Bij de introductie van Web 2.0 technologie kan de functionalitiet in de onderliggende infrastructuur optimaal worden hergebruikt. De gebruikte methodiek helpt bovendien bij het elimineren van de risico's.

"Web 2.0 heeft een revolutionair effect op de werknemers van een onderneming. Net zoals client/server mainframe heeft vervangen, zal Web 2.0 voor altijd de toekomst van applicatieontwikkeling veranderen", aldus Judith Hurwitz, manager, Hurwitz & Associates in Newton, Massachusetts. "Het is belangrijk dat de klant de mogelijkheid heeft om eenvoudig bedrijfsfuncties aan te wenden die opgesloten liggen in hun bestaande artefacts en deze op een dynamischer platvorm te brengen zodat het bedrijf verder kan groeien."

"Omdat we een groei van ons bedrijf binnen Oost- en Zuid- Europa wilden gaan realiseren, hebben we onze applicatie- infrastructuur opnieuw geanalyseerd en hebben we ons gerealiseerd dat we de beschikbaarheid van informatie moesten verbeteren." Aldus Julien LEROY, CIO bij SBE. "We hebben gekozen voor Nexaweb's Enterprise Web 2.0 platform zodat we gepersonaliseerde, desktopkwaliteit gerichte applicaties met real time data over het web kunnen leveren aan gebruikers over de gehele wereld."


In het nu beschikbare Nexaweb Advance wordt het onderscheiden Enterprise Web Suite -gekoppeld aan geautomatiseerde codegeneratietools en professionele service-experts om een herhaalbare model driven architectuur-methode te leveren voor de transformatie van bestaande PowerBuilder, ColdFusion, C++, VisualBasic en Oracle Forms-applicaties.

Het proces van applicatietransformatie met Nexaweb Advance bestaat uit de volgende stappen:
* Vastleggen: Automatisch genereren van documentatie van bestaande artefacts, logica, user interface elementen en gegevensmappen in op standaarden gebaseerde representatie (UML, etc.);
* Re-factor: dubbele en corrupte code elimineren, code controleren op architecturale integriteit, en UI en business logica leveren aan een klantgespecificeerde architectuur;
* Opnieuw opbouwen: XML automatisch genereren uit gedocumenteerde bestaande code, nieuwe eigenschappen toevoegen en workflow wijzigen, Web UI en functionaliteit ontwerpen met een op Eclipse-gebaseerde IDE;
* Implementeren: Webapplicaties op elke architectuur installeren die JSP/HTML tot en met Ajax en Java bevat, op alle JEE/Java, PHP of .NET-servers, en via het Web of de desktop;
* Onderhouden: Centraal beheerde codebasis ondersteunt elk type gebruikers, ongeacht hun clientconfiguratie en soort netwerkconnectie om tijd en kosten van applicatieonderhoud met gemiddeld 75 procent te verminderen.

"Nexaweb Advance biedt een geweldige mogelijkheid voor organisaties die te maken hebben met globalisatie, nieuwe wetgeving en met applicaties die nodig vervangen moeten worden", aldus Chris Heidelberger, CEO bij Nexaweb. "We hebben keer op keer bewezen dat onze Enterprise Web Suite klanten enorme tijd- en kostenbesparingen biedt rond applicatieontwikkeling, implementatie en onderhoud. Met Nexaweb Advance concentreren wij ons op het proces van transformatie van bestaande applicaties, ondersteunen we het met expertise en maken we het tot het hoofdcomponent van onze volledige oplossing."

Nexaweb Moderniseringsdiensten
In de Moderniseringsdiensten van Nexaweb wordt de expertise van het professionele serviceteam van Nexaweb gepaard met een uitgebreid getest applicatie-ontwikkelplatform en een referentiearchitectuur waarmee klanten bestaande applicaties kunnen moderniseren om beter te kunnen voldoen aan de sterk toenemende eisen van het bedrijfsleven. Het ervaren team van Nexaweb heeft al veel klanten geholpen om bestaande applicaties aan te passen tot enterprise Webapplicaties en Web 2.0 oplossingen die veilig gebruikt kunnen worden door alle gebruikers, over elk type netwerkconnectie, naar elke browser, zonder installatie aan clientzijde.

Om organisaties verder op weg te helpen met applicatiemodernisering, biedt Nexaweb een `workshop Modernisering' aan die een risicobeperking en kostenraming biedt voor de IT, een evaluatie van de verbeterkansen voor het bedrijf en de geraamde financiële ROI (return of investment) gebaseerd op de bedrijfsdoelen en IT-infrastructuur van de betreffende organisatie.



Nexaweb breidt haar EMEA-vertegenwoordiging uit
Als reactie op een groeiende vraag van bedrijven naar software en diensten voor applicatiemodernisering, heeft Nexaweb haar vertegenwoordiging in Europa uitgebreid door samenwerking met verschillende systeemintegrators, resellers en zakenpartners. De namen van nieuwe partners die er in Europa het meest uitspringen zijn: Uphantis, Xebia en Cap Gemini in de BeNeLux; Softcon in Duitsland; SQL Technologie in Frankrijk; IEI in Zweden en IPT in Zwitserland.

Over Nexaweb
De Enterprise Web 2.0 Suite van Nexaweb is een applicatieontwikkelings- en implementatieplatform voor het bouwen van bedrijfskritische, veilige webgebaseerde applicaties. Met Nexaweb is het bouwen van webapplicaties met toegang tot bestaande en service-georiënteerde gegevenssystemen eenvoudig en is herschrijven van code niet nodig. En alleen de EW2.0 oplossing van Nexaweb heeft meer dan 5000 wereldwijde implementaties succesvol doorstaan. Nexaweb werd opgericht in februari 2000 en heeft zijn oorsprong in de MIT-gemeenschap. Nu is Nexaweb gevestigd in Burlington bij Boston, Massachusetts. Het bedrijf is een besloten vennootschap en wordt gefinancierd door institutionele investeerders. Bezoek voor meer informatie www.nexaweb.com of bel (781) 345-5500.

Voor meer informatie:
Kathleen Keating
Nexaweb
Tel.: +1-781-345-5449
M.: +1-617-460-2702

Maartje van Beek
Tel: +31 75 647 0525





Nexaweb