Ipanema Technologies introduceert Smart Path Selection


Deze kostenbesparende oplossing maakt het mogelijk voor ondernemingen om meerdere fysieke netwerken perfect in één te kunnen combineren zodat de toepassingsprestatie verder wordt verbeterd en de business continuïteit gegarandeerd wordt

PARIJS, 20080514 -- Ipanema Technologies, marktleider in application traffic-management systemen voor WAN (Wide Area Networks) en telecom- en internetproviders, lanceert vandaag Smart Path Selection (smart|path). Dit systeem maakt het mogelijk dat bedrijven meerdere fysieke netwerken in één kunnen combineren zodat de vooruitgang van de toepassingsprestaties en business continuïteit gegarandeerd wordt.

Vandaag de dag rekenen bedrijven op hun WAN dat die bedrijfskritische toepassingen levert op verschillende werkplekken. Het hebben van een uitgebreide infrastructuur van het netwerk is niet langer meer mogelijk, behalve voor bepaalde sectoren zoals bijvoorbeeld de financiële industrie. Veel ondernemingen moeten nu de risico's die er ontstaan omdat zij afhankelijk zijn van één enkel netwerk of service provider, verminderen. Het standaard antwoord op het verminderen van deze risico's is het combineren van een MPLS netwerk met een backup ISDN of xDSL lijn.

Maar deze uitgebreide en overtollige netwerken worden bijna altijd ingesteld op een manier waarbij de bandbreedte van de secundaire lijn alleen wordt gebruikt wanneer het primaire netwerk uitvalt, met als resultaat dat de capaciteit van het secundaire (overbodige) netwerk verspild wordt.

smart|path levert bedrijven een nieuw model waar de bandbreedte van de primaire en de secundaire netwerken dynamisch gemanaged wordt als zijnde één netwerk, waardoor er optimaal gebruik gemaakt wordt van de netwerkmiddelen en een maximale kwaliteit van gebruikerservaring gerealiseerd wordt.


smart|path is een aanvullende eigenschap van het Ipanema Autonomic WAN Optimization System. Het gebruikt de hulpmiddelen (de ip|engines) die over het WAN in de datacenters en de bijkantoren zijn opgesteld. smart|path leunt op de Visibility en Optimization eigenschappen van het Ipanema systeem, zodat deze ook dynamische beslissingen kan nemen op basis van de real time status van de routes (beschikbare bandbreedte, kwaliteit...) De route die geselecteerd wordt, is tot stand gekomen door middel van een vergelijking van deze status met de globale toepassingsprestatie doelstellingen en de globale analyse van het gemengde verkeer. De globale toepassingsprestatie doelstellingen representeren het verwachte netwerkgedrag dat nodig is om een applicatie en daarvan de eindgebruikers te ondersteunen. De doelstellingen worden uitgedrukt door per gebruiker te kijken naar de kwaliteit van de ervaring vereisten door het gebruik van een laag niveau van het netwerk metriek naar een hoog niveau van ervaringscore zoals MOS voor voice en AQS (Application Quality Score) voor data applicaties.

smart|path configuratie is eenvoudig, omdat deze gelimiteerd is door de globale doelstellingen, is er geen behoefte aan verschillende lokale beleidsvormen voor de instellingen. Om de principes te volgens van het autonome netwerk, past smart|path zich automatisch aan, aan het veranderlijke gedrag van een IT omgeving waardoor er extreem lage Total Cost of Ownership (TCO) mogelijk is.

"Voor het eerst is het mogelijk om foutloos meerdere fysieke netwerken in één verenigd logisch netwerk te combineren, zonder dat er geworsteld hoeft te worden met extra configuraties- en managementmoeilijkheden. Ondernemingen kunnen nu voordeel trekken uit nieuwe, innovatieve mogelijkheden om de prestatie van hun kritische toepassingen te garanderen en hun business continuïteit te verzekeren".
Zegt Mark Burton, Product Manament Director bij Ipanema Technologies.

smart|path exploiteert de alom vertegenwoordiging en de prestatie van het internet en zorgen voor een aantoonbare kostenbesparing van bandbreedte en drastische verbeteringen in zowel de business continuïteit en de garantie van toepassingsprestatie. smart|path is verder gekoppeld aan de andere eigenschappen van het Ipanema systeem, waaronder: Visibility, Optimization en Acceleration.


Over Ipanema Technologies (www.ipanematech.com)
Ipanema ontwikkelt en verkoopt next-generation oplossingen voor application traffic management, die het voor ondernemingen mogelijk maken om het beheer van hun netwerkverkeer en hun bedrijfsdoelstellingen automatisch te koppelen. Het systeem van Ipanema is speciaal gecreëerd voor alle grote Wide Area Networks (WAN), zowel nationaal als internationaal gevestigd, maar ook voor telecom- en netwerkproviders. Dankzij de geïntegreerde functies van Visibility, Optimization, Acceleration en Networked Application Goverance wordt Application Performance Management gerealiseerd. Het platform SALSA (Scalable Application Level Service Architecture) zorgt ervoor dat telecom- en netwerkproviders op industriële wijze de georiënteerde diensten met toegevoegde waarde voor de laagste Total Cost of Ownership (TCO) tot stand kunnen brengen. Vele grote telecom- en netwerkproviders en multinationals in alle marktsegmenten zoals het bankwezen en financiën, de publieke sector, energie, farma, automotive, IT, enzevoorts maken gebruik van de diensten van Ipanema. Voor meer informatie ga naar www.ipanematech.com.


Voor meer informative, neem contact op met:

Ipanema Technologies
Maartje van Beek
Jibe! Marketing voor Ipanema Technologies
Telefoonnummer:: 075- 6470525- maartje@jibemarketing.com





ipanema