Gemeente Winterswijk


Informatiebijeenkomst in Winterswijk over UMTS-masten

Winterswijk - Op 14 mei aanstaande organiseert de gemeente samen met het Antennebureau een openbare informatiebijeenkomst over UMTS-masten. Het Antennebureau gaat tijdens de bijeenkomst in op de straling en eventuele gezondheidsrisico's die met UMTS-masten geassocieerd worden. De bijeenkomst vindt plaats tijdens de vergadering van de commissie Burger & Ruimte en is georganiseerd naar aanleiding van de ontvangst van twee bouwaanvragen voor de plaatsing van een UMTS-mast. Ook de providers van beide aangevraagde UMTS-masten worden in de gelegenheid een toelichting te geven.

De gemeente Winterswijk heeft bouwaanvragen ontvangen voor de plaatsing van twee UMTS-masten aan respectievelijk de Waliënsestraat en de Corleseweg, nabij perceel 13. Het college en de raad moeten besluiten of de gemeente wel of niet het bestemmingsplan gaat wijzigen om de plaatsing van de masten mogelijk te maken. Alvorens zij besluiten het plan al dan niet te wijzigen hebben zij afgesproken zich uitgebreid te laten informeren, onder andere door het Antennebureau in te schakelen.

Het Antennebureau
Het Antennebureau is het informatiebureau van de overheid over antennes. Zij geeft voorlichting, informatie en advies aan burgers, lokale overheden, woningcorporaties, zorgverleners en andere geïnteresseerden. Het Antennebureau beantwoordt vragen over gezondheid, wet- en regelgeving en techniek.

Openbaar
De vergadering van de commissie Burger & Ruimte is openbaar en begint om 19.30 uur. De locatie is het raadhuis aan het Mevr. Kuipers-Rietbergplein 1.