Universiteit Utrecht


KennisCafé Universiteit Utrecht: get-a-new-life@inter.net

Hoe verandert de digitale wereld de echte?

Wel eens gehoord van Twitteren? Of van Ning? Weten wat Web 2.0 is? Kom bij ons uw kennis ophalen! Internetgebruik verandert onze samenleven grondig. Dat is niet zo vreemd: 15 jaar geleden was ons internetgebruik nagenoeg nul, nu is Nederland de intensiefste internettende community ter wereld. Wat verandert er als we elkaar alleen nog online ontmoeten? Worden we eenzaam of juist niet? Komen we nog buiten als elke winkel een site met bezorgservice krijgt? En is internet inderdaad het anti-autoritaire en democratiserende instrument zoals we hoopten? Internet, het einde van het offline samenleven?

Panelleden: Marianne van den Boomen, Internet Antropoloog aan de Universiteit Utrecht, en Jacob van Kokswijk, hoogleraar Architectuur, Gedrag en Cultuur van de Cyberwereld aan de Universiteit Twente (onder voorbehoud).
Debatvoorzitter: Ger Jochems, presentator Noorderlicht.

Met columns van Maarten van Rossem, bijzonder hoogleraar Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht en van wetenschapsjournalist Marcel Hulspas. En de Promovendus van de Maand die vertelt over zijn/haar promotieonderzoek.

Debatcentrum Tumult en de Universiteit Utrecht organiseren in 2008 het maandelijkse KennisCafé in samenwerking met VPROâs Noorderlicht. Het KennisCafé is een ontmoetingsplek voor wetenschappers, studenten, journalisten en iedereen met interesse in wetenschap. De avonden vinden plaats in de eigen zaal van Debatcentrum Tumult aan het Domplein in Utrecht.

Info en reserveren: (030) 233 2430 / www.tumultdebat.nl.

14-05-2008, 20:00 - 22:00 uur Zaal Tumult, Domplein 5, Utrecht