Inwoners en ondernemers samen op Regiostiens.nl


EMBARGO TOT 14 MEI 2008, 19:00 UUR

STIENS, 20080514 -- Vandaag wordt de website www.regiostiens.nl van de Ondernemers Vereniging Leeuwarderadeel (OVL) officieel geopend door voorzitter Baltjes en burgemeester Ter Keurs. De nieuwe website biedt volop ruimte aan alle ondernemers uit Leeuwarderadeel om hun bedrijf online te presenteren. Voor het gemeentebestuur van Leeuwarderadeel is het belangrijk dat alle verenigingen hun activiteiten kenbaar kunnen maken. Binnenkort wordt de website ook uitgebreid met een lokale marktplaats en vacaturebank. Met deze opties geven de inwoners en de ondernemers samen inhoud aan de website. Het Stienser internetbureau Digiproducts heeft de website gerealiseerd.

Ontwikkelingen communiceren

"Het werd hoog tijd om de regio Stiens professioneel op de digitale landkaart te zetten", stelt Jochum Baltjes, voorzitter van de OVL. "Steeds vaker geven klanten van onze leden aan dat zij graag online geïnformeerd willen worden over bedrijfsinformatie, nieuws uit de regio en aanbiedingen. Daarnaast is de regio met de uitbreiding van het bedrijventerrein Middelsee aan de nieuwe Noordwesttangent Leeuwarden en de komst van de HEMA en de LIDL zakelijk gezien volop in beweging. Deze ontwikkelingen kunnen wij met deze website nu snel communiceren met de inwoners van de regio. Ook evenementen als de jaarlijkse Taptoe, Triatlon Stiens, Braderie en de Historische Motorraces krijgen de aandacht die ze verdienen op www.regiostiens.nl."

Optimaal profijt

Het Stienser internetbureau Digiproducts (www.digiproducts.nl) heeft de digitale invulling gegeven aan de wensen van de OVL. Naast het plaatsen van een bedrijfsprofiel kunnen ondernemers zelf aanbiedingen plaatsen op de website. "Deze aanbiedingen komen prominent in beeld op de website en zijn voor de inwoners van de regio gemakkelijk uit te printen", aldus Johan Zandbergen van Digiproducts. "Zo kunnen de inwoners en de ondernemers optimaal profiteren van het medium internet." Binnenkort voegt Digiproducts een lokale marktplaats aan de website toe en kunnen werkzoekenden ook terecht bij een lokale vacaturebank.

Fryske Wike in Stiens

De opening van de website valt midden in de door de OVL georganiseerde Fryske Wike. Deze Fryske Wike kenmerkt een groot aantal Friese activiteiten in het dorp Stiens. Tijdens het traditionele ringrijden op woensdagavond 14 mei steekt voorzitter Baltjes samen met burgemeester Ter Keurs een ludieke ring die de opening van de website symboliseert. De gehele feestweek zullen er speciale acties van regionale ondernemers zichtbaar zijn op de website www.regiostiens.nl.