6 miljoen voor bakker uit Noord-Limburg


SEVENUM, 20080514 -- In 2004 introduceerde de Noordlimburgse bakker Bas Gommans het donkerste brood van Nederland; Het Gildekornbrood. Het brood kreeg in 2004 direct landelijke bekendheid nadat het succesvolle TV-programma "Hart van Nederland" aandacht besteedde aan het brood. Nu 4 jaren voorbij zijn gegaan zal in de komende weken het 6 miljoenste brood worden gebakken.

6 miljoen?!
Bakker Bas Gommans kijkt met een tevreden glimlach naar het Gildekornbrood dat zojuist uit de oven is gekomen. "Ongelooflijk dat er in 4 jaar tijd 6 miljoen broden verkocht zijn door alle echte bakkers in Nederland. Dit hadden we 4 jaar geleden nooit durven dromen. Blijkbaar hebben onze klanten het brood dat bekend staat om zijn volle smaak, eerlijke grondstoffen en ambachtelijke werkwijze in hun hart gesloten".

Terugblik
"In 2004 wisten we niet wat ons overkwam nadat SBS-6 filmopnames had gemaakt in onze bakkerij. Mensen kwamen vanuit de hele regio naar ons gereden om het brood te halen. We kregen telefoontjes vanuit heel Nederland om te vragen waar het brood te krijgen was. De eerste twee weken hebben we het brood exclusief verkocht in onze verkooppunten in Noord-Limburg, later mochten alle collega echte bakkers in heel Nederland het brood bakken", aldus Bas Gommans. "Het was op een gegeven moment zo'n gekkenhuis dat er mensen uit Utrecht bij de voordeur van mijn woonhuis stonden aan te bellen om een brood te kopen. Deze mensen waren speciaal vanuit Utrecht komen rijden om het brood te kopen, maar in de winkel was het brood op. Ik heb toen speciaal voor deze mensen nog brood gebakken!"

Gildemeester Chris Scholtens
Gildemeester Chris Scholtens bewaakt de kwaliteit van De Echte Bakkers in Nederland en geeft intensieve begeleiding om de producten van de bakkers nóg lekkerder te maken. Chris was 4 jaar geleden samen met Bas Gommans nauw betrokken bij de ontwikkeling van het Gildekornbrood. "Op verschillende plekken in Nederland spraken we in het diepste geheim af om samen te werken aan wat het lekkerste brood van Nederland moest worden. En we zijn erin geslaagd blijkt na 4 jaar", aldus Chris Scholtens.

Op zoek naar het 6-miljoenste Gildekornbrood
In de komende weken zal bij Gommans het 6 miljoenste brood worden gebakken. Uiteraard wil Bas Gommans deze gelegenheid niet zomaar voorbij laten gaan. "Het 6 miljoenste brood zullen we voorzien 'n speciaal eetbare zegel die niet aan de bovenkant zichtbaar is. De klant die dit brood koopt krijgt van ons een sportieve Polefitness workout voor 12 personen! Bas Gommans adviseert zijn klanten dus om het Gildekornbrood goed in de gaten te houden de komende weken!

Pole Fitness®
Gommans is een samenwerking aangegaan met Sportschool Simply Fit uit Sevenum. "De combinatie tussen sporten en gezonde voeding was snel gelegd", aldus Ralf Schnitz van Simply Fit. Schnitz draagt als eigenaar van de sportschool de licentie voor Pole Fitness. "Polefitness is dé nieuwe rage op sportgebied. We merken dat mensen uit de hele regio warm lopen voor deze leuke manier van intensief sporten". Pole fitness is een zeer complete nieuwe fitness workout geïntroduceerd door Denise Mulder, waarbij technieken uit het traditionele paaldansen worden gecombineerd met Gogo-aerobics, gogo dansen in aerobics stijl. Samen zorgt dit voor een high impact workout, die in groepslessen wordt gegeven in sportscholen in heel Nederland. Het programma scoort erg goed op kracht, cardio-vasculair-, en krachtuithoudingsvermogen. Bovenop de voldoening die deze intensieve workout geeft, komt het plezier in het leren en beheersen van de technieken en Gogo-aerobics choreografieën.

Gommans
Bakker Gommans is in alle opzichten een bedrijf van deze tijd. Het ambachtelijk vakmanschap is echter wel bewaard gebleven en het zorgt er voor dat de kwaliteit van het brood altijd van het hoogste niveau is. Veel producten bij Gommans worden dan ook bereid volgens traditionele recepturen. "Onze brood- en banketbakkers maken van eerlijke grondstoffen heerlijke verse producten. Dat doen ze dag in dag uit en daar zijn ze trots op. En dat proef je. Mensen komen tenslotte niet voor niets naar onze winkels" , aldus Bas Gommans.





Bakkerij Gommans