1043 = 1043 "Onderwerp" Error! Unknown document property name. = 1031 "***"
1043 = 1036 "***" "Subject" GeachteDirect diallingOnderwerp Gebruikersbijeenkomst Instructiebox ArboPortaal

Meedoen aan ontwikkeling Instructiebox voor medezeggenschappers Bewijs uzelf en uw collega medezeggenschappers een dienst door uw deskundigheid en wensen in te brengen, en zo mee te helpen aan de ontwikkeling van een Instructiebox voor medezeggenschappers. In een bijeenkomst van 2 uur kunt u een demoversie van deze nieuwe toepassing op het ArboPortaal (www.arboportaal.nl) toetsen. Met uw reacties en ervaringen optimaliseren wij de Instructiebox, voordat deze later dit jaar van start gaat.

Een Instructiebox is een praktische handreiking die u, met het materiaal op het ArboPortaal, in staat stelt arbozaken in uw organisatie tot leven te brengen, het gesprek erover op gang te brengen en te houden. Verder geeft u door gebruik van de Instructiebox handen en voeten aan arboactiviteiten en verplichtingen in uw organisatie. De Instructiebox helpt u 'te dóen en te leren'.

ArboPortaal: veel praktische informatie en instrumenten Het ArboPortaal bevat veel praktische informatie en instrumenten over arbeidsomstandigheden en arbozorg. De informatie is toegesneden op werkgevers, werknemers en preventiemedewerkers. Maar ook docenten uit het beroepsonderwijs gebruiken de materialen op het ArboPortaal.

Het Ministerie van SZW, als financier van het ArboPortaal, wil het praktisch gebruik van (het materiaal op) het ArboPortaal zo veel mogelijk stimuleren. Bovendien juicht het Ministerie het gebruik door 'nieuwe' gebruikersgroepen (docenten en medezeggen-schappers) zeer toe. Veilig, gezond en plezierig werken is nu eenmaal belangrijk, voor organisaties en voor huidige en toekomstige werknemers.

Vijf Instructieboxen
In totaal ontwikkelen we vijf Instructieboxen voor vijf verschillende doelgroepen. Per doelgroep richten we ons in de Instructiebox op één (cruciale) activiteit:
Werkgevers: Hoe pak ik in mijn organisatie een arbo-onderwerp actief op? Werknemers: Wat kan ik zélf doen om veilig, gezond en plezierig te werken en hoe krijg ik mijn collega's daarin mee?
Medezeggenschappers: Hoe krijgen wij een arbo-onderwerp op de agenda van de overlegvergadering en hoe betrekken we onze achterban daarbij? Preventiemedewerkers: Hoe geef ik adequaat voorlichting op de werkvloer? Docenten in het beroepsonderwijs: Hoe geef ik praktisch onderwijs aan mijn leerlingen over veilig, gezond en plezierig werken?

Vijf gebruikersbijeenkomsten
Graag betrekken we alle vijf doelgroepen bij de ontwikkeling van 'hun' Instructiebox. We kiezen dus voor een aanpak 'met en voor de doelgroepen'. Per doelgroep houden we daarom een gebruikersbijeenkomst.

Als deelnemer aan de gebruikersbijeenkomst voor medezeggenschappers kunt u de Instructiebox als eerste 'meemaken'. Met uw reacties en ervaringen snijden wij de Instructiebox vervolgens toe op uw rol, praktijk, belevingswereld en taal als lid van een medezeggenschapsorgaan. Dat vergroot het gevoel van 'eigenheid' onder toekomstige gebruikers: 'dit is iets voor mij'. U helpt zo mee aan de acceptatie van de Instructiebox onder uw collega medezeggenschappers én aan een groter en beter gebruik van het ArboPortaal. Met als uiteindelijk resultaat dat iedereen veiliger, gezonder en plezieriger werkt.

Vragen?
Voor meer inhoudelijke informatie kunt u contact opnemen met: Marloes Keijzer: marloes.keijzer@tno.nl of 023 554 94 87; Hans van der Borgh: hans.vanderborgh@tno.nl of 023 554 95 12.

Doet u mee?
De gebruikersbijeenkomst voor medezeggenschappers vindt plaats op: Woensdag 14 mei 2008, van 14.00 - 16.00 uur.
Bij TNO Kwaliteit van Leven, Polarisavenue 151, te Hoofddorp. Voor uw deelname ontvangt u een kleine attentie.

U kunt zich aanmelden bij:
Gaby Zschuschen: gaby.zschuschen@tno.nl of 023 554 95 67. U ontvangt dan een bevestiging en routebeschrijving.

Mocht u wél belangstelling hebben, maar op 14 mei 2008 niet aanwezig kunnen zijn, meldt u zich a.u.b. dan toch aan. Dan bekijken we of we (nog) een bijeenkomst op een andere datum kunnen plannen, of dat u op andere wijze de Instructiebox kunt toetsen.

We zien uw aanmelding graag tegemoet!

Marloes Keijzer, Hans van der Borgh, Gaby Zschuschen, TNO Kwaliteit van Leven,
Afdeling Kennistransfer.