Gemeente Lingewaard


Sporten met en zonder een beperking

Op woensdag 14 mei organiseert de Breedtesport van de gemeente Lingewaard in samenwerking met voetbalvereniging De Bataven een oefenwedstrijd tegen het Nederland CP-elftal.

CP-voetbal wordt gespeeld door mensen die ten gevolge van een hersenbeschadiging (Cerebral Palsy) in meer of mindere mate spastisch zijn. Het Nederlands CP-elftal heeft zich onlangs gekwalificeerd voor de Paralympische Spelen in Peking. Ter voorbereiding hierop spelen zij een aantal oefenwedstrijden, zo ook op 14 mei tegen de A2 van de Bataven!

Naast deze wedstrijd worden er diverse activiteiten georganiseerd door (sport)organisaties die te maken hebben met sporten en bewegen met een beperking. Naast het veld staan enkele stands met meer informatie over dit onderwerp. Op het naastgelegen veld is de voetbalboarding van de Breedtesport uitgestald en kan men zelf ervaren hoe het is om te sporten met een beperking.

Door middel van deze wedstrijd willen wij aandacht vragen voor sporten met een beperking. Om 19:00 uur starten de activiteiten op sportpark Walburgen te Gendt, de wedstrijd zal om 19:30 uur beginnen. Jongerendebat