Ingezonden persbericht

Persbericht Provinciale Staten

Zwolle, 8 mei 2008 08-10

Op 21 mei:

Beslissing over reconstructieplan

Op 21 mei wordt er een besluit genomen over het wel of niet aanpassen van het reconstructieplan in de vergadering van Provinciale Staten. Dit onderwerp is op de agenda gekomen door een burgerinitiatief. Tijdens de vergadering gisteravond van de Commissie Ruimte, water en duurzaamheid (RWD) is het voorstel inhoudelijk besproken.

De indieners van het burgerinitiatief willen dat het reconstructieplan opnieuw wordt bekeken op de onderdelen die betrekking hebben op de Landbouwontwikkelingsgebieden (LOG's). Dit om de komst van megastallen in deze gebieden tegen te houden.

Omwille van de tijd is de vergadering van de Commissie RWD om middernacht afgebroken. De discussie wordt hervat op 14 mei tijdens de verdaagde vergadering van de Commissie. Dan vindt er nog geen besluitvorming plaats. Een commissievergadering biedt politieke partijen de mogelijkheid om een standpunt te bepalen en een advies aan Provinciale Staten te formuleren.

Op 21 mei nemen de Staten een besluit en wordt duidelijk of aan de wensen van de indieners van het burgerinitiatief gehoor wordt gegeven en op welke wijze.

De vergadering van de Commissie kon rekenen op veel publieke belangstelling. Ruim tweehonderd mensen volgden het debat vanaf de publieke tribune en een kleine honderd mensen via internet. Elf mensen maakten gebruik van de mogelijkheid om in te spreken.

De vergaderingen van de commissies en Provinciale Staten zijn openbaar. De vergaderingen van 14 mei en 21 mei beginnen om 18.00 uur.

Vergaderingen zijn ook live te volgen via internet.

Op http://provincie.overijssel.nl/provinciale_staten onder de knop vergaderingen online zijn vergaderingen terug te vinden.

Informatie: Provincie Overijssel, Statengriffie, Marieke van Bolderen, telefoon 038 499 87 91

---- --