Ingezonden persbericht

Zie ook:
SecureLink bouwt flauwekul op 1 april


ONDER EMBARGO: PUBLICATIE VANAF WOENSDAG 14 MEI 2008, 08.00 UUR

Persbericht SecureLink Nederland B.V. - Participatie van Mamadoo in SecureLink Groep

Hardinxveld-Giessendam, 13 mei 2008

SecureLink Groep verstevigt positie door verwerven belang van voormalig oprichters Netlink

SecureLink Nederland kondigt met trots aan dat Mamadoo Ventures B.V., een niche investeringsmaatschappij van voormalig oprichters en eigenaren van Netlink, Ruud Kroon en Hans Snel, per 2 mei participeren in de SecureLink Groep, een succesvolle en sterk groeiende Benelux security en networking integrator waartoe SecureLink Nederland behoort. De participatie past volledig in de strategie van SecureLink om bewezen ervaring te betrekken in de groeiplannen die SecureLink heeft.

Motivatie

Frank Staut, oprichter van SecureLink: "Participatie van Mamadoo in SecureLink was voor ons een geweldige kans". De jarenlange ervaring van Ruud Kroon en Hans Snel is zeer welkom om onze groeiambities voor SecureLink te realiseren. Ook de uitstekende contacten en kennis van de Nederlandse IT industrie zijn van grote waarde voor de verdere ontwikkeling van onze recent geopende Nederlandse organisatie.

Met Mamadoo hebben wij een partner gevonden welke ons de ruimte geeft te ondernemen, daar een actieve bijdrage aan kan leveren en een prima klankboard is voor ons managementteam.

Marco Barkmeijer, medeoprichter van SecureLink Nederland: "Participatie van Mamadoo in SecureLink zie ik als fantastisch nieuws voor SecureLink". Om kwaliteit te kunnen blijven leveren en ook te voldoen aan de aanhoudende vraag uit de markt is voor onze groei extern kapitaal noodzakelijk. Los van het kapitaal is de schat aan ervaring van Ruud en Hans in onze industrie en op ondernemersgebied een regelrecht geschenk voor SecureLink en draagt concreet bij aan het verwezenlijken van ons meerjarenplan".

Hans Snel, van Mamadoo: "Participatie in SecureLink was voor ons een logische keuze". SecureLink heeft een bewezen trackrecord, kent een zeer goede securityfocus met hoge vendorstatussen en is financieel zeer gezond. Bovendien had SecureLink al enige tijd de ambitie om haar activiteiten in Nederland verder uit te breiden en de Belgische activiteiten in groei te doen versnellen. SecureLink is ons vanuit diverse kanten aanbevolen. Bovendien heeft de Nederlandse IT sector duidelijk behoefte aan een security integrator welke security elementen implementeert vanuit gecombineerde networking security integratie kennis. Iets wat slechts bij enkele integrators in Nederland beschikbaar is.

Ruud Kroon, van Mamadoo: "Onze jarenlange ervaring in de networking industrie en netwerkintegratie markt zal een geweldige bijdrage leveren aan het zittend management en de recent gestarte activiteiten in Nederland". De security markt is snelgroeiend. Bovendien zal security een steeds voornamere rol in de ICT infrastructuur gaan vervullen door de complete verandering van het karakter van bedrijfsnetwerken. De snel opvolgende innovaties en hoe huidige security partners nu acteren in Nederland bieden SecureLink aanzienlijke kansen".

Over Mamadoo

Mamadoo Ventures B.V. is een recent door Ruud Kroon en Hans Snel, voormalige oprichters/eigenaren van netwerkintegrator Netlink B.V., opgerichte investeringsmaatschappij welke nastreeft meerdere deelnemingen te verwerven in middelgrote ondernemingen welke voldoen aan de volgende kenmerken: een goede specialisatie, actief in een of meerdere groeimarkten, ambitie om in groei te versnellen en een bedrijfsmodel waarin services/

dienstverleningsmodellen met een continu karakter aanwezig/mogelijk zijn. Ruud Kroon en Hans Snel beschikken over een jarenlange ervaring en een zeer succesvolle realisatie van de toonaangevende netwerkintegrator Netlink B.V. (thans AXIANS) welke in 2004 verkocht is aan het Franse VINCI concern. Mamadoo heeft thans drie participaties en oriënteert zich op enkele andere opportunities.

Over SecureLink

SecureLink, gevestigd in Wommelgem te België, is een internationaal opererende security en networking integrator met vestigingen in België en Nederland. SecureLink is in 2003 gestart door Hans van Erum, Bert van Loco en Frank Staut. Alle drie de oprichters hebben uitgebreid ervaring opgedaan in de security en networking markt en zijn actief in de onderneming.

Om te voldoen aan de vraag van de bestaande en nieuwe SecureLink klanten die vaak gevestigd zijn in de Benelux, is SecureLink in april 2008 gestart met een vestiging in Nederland. Medeoprichters van de vestiging in Nederland zijn Marco Barkmeijer en Peter Mesker. Beiden beschikken over een decennium aan ervaring in de security en networking markt.

Het SecureLink onderscheid is gebaseerd op een jarenlange praktijkervaring, de focus op een afgebakend productportfolio en een integrale networking security aanpak in combinatie met innovatieve dienstverlening en persoonlijke aanpak en flexibiliteit.

SecureLink heeft intensieve partnerships met voorname security vendors als Juniper, Infoblox, IronPort, Imprivata, RSA en BlueCoat.

---- --