Facebook nu ook in het Nederlands

14/05/2008 07:04

PR Newswire

PALO ALTO, Californië, May 14 /PRNewswire/ -- Facebook heeft vandaag aangekondigd dat het - met het lanceren van de site in het Nederlands - een volgende stap zet in de richting van een wereld waarin iedereen kan communiceren en informatie kan delen met de mensen die zij kennen, waarbij het niet uitmaakt waar zij wonen of welke taal zij spreken. Huidige gebruikers die Facebook in het Nederlands willen bekijken, kunnen in hun accountinstellingen hun taalvoorkeur wijzigen. En vanaf vandaag zal iedereen die in Nederland http://www.facebook.com bezoekt de site in het Nederlands zien.

"We vinden het fantastisch om Nederlandstalige gebruikers in hun moedertaal toegang tot Facebook te bieden," zei Matt Cohler, vice-president van productbeheer. "Het aantal gebruikers in Nederland groeit momenteel sterk en we zien ernaar uit om het voor hen nog gemakkelijker te maken om met ons vertaalprogramma informatie te delen met familie en vrienden."

Ruim 260 Nederlandstalige gebruikers hebben ervoor gekozen mee te helpen aan de vertaling van de site in het Nederlands. Gebruikers die het vertaalprogramma installeerden, konden online vertalingen aanbieden terwijl ze de site bezochten. De gemeenschap heeft daarna door middel van een stemmensysteem de vertalingen goedgekeurd.

Voor veel vertalers is het motiverend dat hun bijdrage zoveel invloed heeft bij het beschikbaar maken van de site voor de miljoenen die hun taal spreken. Van de vertaler die verantwoordelijk was voor het grootste aantal winnende zinnen, werden 764 zinnen gebruikt, wat een significant percentage van de gehele site inhoudt.

Gebruikers van Facebook die beschikken over een mobiel apparaat met internetmogelijkheden, hebben nu ook in hun gekozen taal toegang tot de mobiele site. Op http://www.facebook.com kunnen gebruikers zich inschrijven, of op m.facebook.com vanaf hun mobiele apparaat met internettoegang.

Stuur een e-mail naar press@facebook.com voor meer informatie; Voor telefonische vragen belt u met: Tony Lederer - Tony.Lederer@bitepr.com - +44(0)20-8834-3419






-