Kendrion N.V.


P E R S B E R I C H T

K E N D R I O N N . V .

1 4 M E I 2 0 0 8

Vink-groep verkoopt distributiebedrijven in Verenigd Koninkrijk en Ierland aan Robert Horne Group

Per 14 mei 2008 heeft Vink overeenstemming bereikt met Robert Horne Group Ltd. in het Verenigd Koninkrijk en Robert Horne Paper Ltd. in Ierland over de verkoop van haar kunststof distributiebedrijven in het Verenigd Koninkrijk en in Ierland. Deze activiteit in het Verenigd Koninkrijk en Ierland realiseerde een omzet van circa EUR 9 miljoen in 2007 met in totaal 25 medewerkers en maakt verlies.

De desinvestering van de bedrijven in het Verenigd Koninkrijk en Ierland is een gevolg van de strategie van de Vink-groep om een leidende positie in de voornaamste Europese landen in te nemen en om te focussen op marktgroei en het optimaliseren van het logistieke proces.

Vink UK and Vink Ireland hebben niet voldoende kritische massa om de lokale logistiek te optimaliseren en te profiteren van de mogelijkheden van de Vink-groep op het vasteland van Europa.

De verkoop van de organisaties in het Verenigd Koninkrijk en Ierland zal leiden tot een éénmalig boekverlies van EUR 0.6 miljoen in 2008.

Robert Horne is een leidende papiergroothandel in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Door de acquisitie van het bedrijf en de activa van Vink UK en Vink Ireland zal zijn productportefeuille verbreden en zijn leidende marktpositie verder versterken in met name het Signs & Graphics- segment.

Profiel Kendrion N.V.

Kendrion N.V. ontwikkelt, produceert en verkoopt hoogwaardige elektromagnetische componenten en distribueert en bewerkt kunststof halffabricaten. De onderneming heeft meer dan 2.500 medewerkers verdeeld over 18 landen wereldwijd.

Kendrion streeft naar het uitbouwen van sterke en leidende Europese marktposities in de geselecteerde nichemarkten. De missie van Kendrion is het zijn van een toonaangevende internationale onderneming die met bestaande knowhow, innovatief vermogen en commerciële slagkracht oplossingen biedt voor haar industriële afnemers. Daarbij wil de onderneming een transparant, flexibel en betrouwbaar bedrijf zijn waar plezier in ondernemen gekoppeld is aan resultaatsdoelstellingen.

Het aandeel Kendrion is genoteerd aan de effectenbeurs NYSE Euronext te Amsterdam. Pagina 1 van 2

Zeist, 14 mei 2008

De Directie van Kendrion N.V.

Voor nadere informatie:
Kendrion N.V.
De heer P. Veenema
Utrechtseweg 33
3704 HA ZEIST
Tel: 030 ­ 699.72.68
Fax: 030 ­ 695.11.65
Website www.kendrion.com


---- --