Vrouw wint Toto Jackpot van ruim 500.000 EUR

14/05/2008 16:31

De Lotto

Een 27-jarige Toto-speelster uit Rijswijk heeft in het weekend van 3 en 4 mei de Jackpot van het Toto-spel Millionsleague gewonnen met een hoogte van maar liefst 533.054 EUR. Dit is de hoogste Toto hoofdprijs ooit. De laatste Jackpot viel anderhalf jaar geleden in december 2006 en het gewonnen bedrag van 436.397 EUR werd toen gedeeld door 3 winnaars. Ditmaal was zij de enige persoon die de juiste uitslag van 15 voetbalwedstrijden uit de Duitse, Spaanse, Italiaanse en Engelse competities voorspelde. De Lotto directeur Hans Schraders is blij verrast: "Fantastisch dat tijdens de spannende ontknopingen in de Europese topcompetities een vrouw alle 15 wedstrijden goed voorspelde!". De winnares, die anoniem wenste te blijven, heeft haar voorspelling gedaan bij Vivant Timmy aan de Rijksstraatweg 108 in Haarlem. Om dit te vieren, deelt De Lotto, waar Toto een product van is, morgen om 11.00 uur taart uit aan alle bezoekers van de winkel.

Millionsleague

Millionsleague is de Europese Toto 15: een Toto-spel met wedstrijden uit Europese topcompetities zoals Engeland, Spanje, Italië en Duitsland. De speler voorspelt per wedstrijd of het winst, verlies of gelijkspel wordt voor de thuisploeg. Zijn alle 15 wedstrijden juist voorspeld, dan wint de speler de Jackpot. Indien er geen winnaar van de eerste prijs is, wordt de Jackpot weer verhoogd. Meespelen met Toto kan o.a. bij de tabakswinkelier en boekhandel en via www.toto.nl. De inleg is EUR 1 per weddenschap. De Jackpot staat nu op EUR 100.000.

Opbrengsten Toto naar goede doelen

De opbrengsten van De Lotto, waar Toto een merk van is, komen na aftrek van het vele prijzengeld, geheel ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. In totaal droeg De Lotto in 2006 meer dan EUR 61 miljoen af aan deze goede doelen. Van dit bedrag gaat ruim EUR 44 miljoen naar NOC-NSF. Naast de topsport profiteert zo ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Na de overheid is De Lotto sinds 1961 de grootste structurele financier van de Nederlandse sportwereld. De overige EUR 17 miljoen is verdeeld onder de overige goede doelen, waaronder het Prins Bernhard Cultuurfonds en Oranjefonds.