Gemeente Delft

Persbericht gemeente Delft: sloop start naar verwachting vrijdag

Stand van zaken 18.00 uur

De TU Delft, de brandweer en de gemeente hebben vandaag in grote lijnen een plan opgesteld voor de sloop van het door de brand verwoeste deel van de Faculteit Bouwkunde. Morgen wordt dit plan verder uitgewerkt en voorgelegd aan de burgemeester. Naar verwachting kan er vrijdag gestart worden met de sloop.

Voor de sloop van het gebouw geldt een asbestprotocol. Dat betekent dat er extra zorgvuldig wordt omgegaan met onder meer de afzettingen rondom het gebouw en verwijdering van asbestbevattende onderdelen.

De exacte sloopmethode staat nog niet vast. Dat heeft te maken met de instabiele situatie van het gebouw. Dat heeft consequenties voor de aanpak van de sloop. Er is nog steeds sprake van een gering instortingsgevaar wat de werkzaamheden bemoeilijkt. De sloopwerkzaamheden zullen worden uitgevoerd door Oranje Sloopwerken uit Spijkenisse.

De ontruimde studentenflats zijn inmiddels vrijgegeven. Er bestond even onduidelijkheid over de aanwezigheid van asbestdeeltjes op de balkon. Nader onderzoek wees uit dat hiervan geen sprake was. Overige bewoners die gisteren uit voorzorg geëvacueerd werden konden al eerder terug naar hun huizen.

De brandweer draagt het terrein zo spoedig mogelijk over aan de TU.



Gemeente Delft