Ingezonden persbericht

Amsterdam, 14 mei 2008

Reed Business Recruitment: grootste nichenetwerk van Nederland

Reed Business Recruitment voegt drie nieuwe websites toe aan een reeds bestaand netwerk van vacaturesites: vacatures.Gemeente.nu, vacatures.Zorgwelzijn.nl en vacatures.MarqIT.nl. Hiermee hebben zij het grootste niche vacaturenetwerk in Nederland met dekking in de sectoren Overheid, IT, Zorg, HRM en Finance.

Trend richting nichesites
Het gebruik van nichesites in plaats van de grote algemene vacaturesites neemt, zowel bij kandidaten als bij recruiters, toe. Waar het op een vacaturesite met 60.000 andere vacatures lastig is om de juiste vacature te vinden, is binnen een nichesite de relevantie en daarmee de trefkans voor recruiter en kandidaat veel hoger. Bijkomend voordeel voor recruiters is dat ze minder tijd kwijt zijn om de juiste kandidaten uit de reacties te filteren, omdat het aantal niet-relevante kandidaten veel kleiner is. In de Verenigde Staten zag de algemene vacaturesite Monster het aantal bezoekers met 20% teruglopen*, terwijl gespecialiseerde vacaturesites hun bezoek juist met tientallen procenten zagen toenemen, zo bleek recentelijk uit een publicatie van CareerJournal van The Wall Street Journal.

Reed Business Recruitment heeft inmiddels een netwerk opgebouwd bestaande uit meer dan 15 vaksites waaronder P&O Actueel.nl, Nursing.nl, ElsevierFiscaal.nl en OverheidsManagement.nl. Gemiddeld klikt meer dan 20% van de bezoekers van vaksites door naar de vacaturepagina's. Feedback van klanten geeft aan dat de relevantie van de sollicitanten erg hoog is.

Marieke Visser, manager Vertical Recruitment van Reed Business: "Wij geloven in de toegevoegde waarde van het bereik van onze vaksites. Zowel voor de kandidaat als voor de recruiter bieden onze merken een perfect platform. We zijn dan ook heel blij ons bereik in Overheid, IT en Zorg versterkt te hebben, en zullen in de loop van het jaar zeker meer nichesites aan ons netwerk toevoegen."

*Bron: personeelslog.nl

Noot voor de redactie (