Commercieel draagmoederschap moet werelwijd verboden worden vind de kinderombudsman

Draagmoeders, wensouders of gewoon mensenhandelaars:
Bij de bestrijding van mensenhandel is nog te weinig aandacht voor de positie van minderjarigen en al helemaal niet voor het ongeboren kind..
Oorzaak is ook de te lage politieke prioriteit en gebrekkige samenwerking in deze.
Een bijzonder geval van kinderhandel wat nog te vaak over het hoofd word gezien, is het vervalsen van papieren , waardoor verhandelde kinderen in het legale adoptiecircuit terecht komen zoals onlangs weer gebeurde met baby Donna..

Een van de oorzaken is ook het draagmoederen, dat moet de kinderombudsman helaas constateren. De meeste draagoeders doen het echt uit liefde voor een ander, maar helaas moeten de goede hier weer onder de slechte lijden, de slechte die er munt uit slaan en zo op een zogenaamde (legale)wijze, baby's legaal kunnen verhandelen/verkopen dus aan de hoogste bieder.

Uitleg Draagmoeder: Een draagmoeder is een vrouw die (eventueel op kunstmatige wijze) zwanger wordt, met het doel het eenmaal geboren kind af te staan aan anderen en die hierover vóór de zwangerschap afspraken maakt. In veel gevallen zal de wensmoeder (zie hierna) zelf de eicel leveren, maar embryodonatie is ook mogelijk.

Het is bekend dat veel draagmoeders naar Nederland trekken of anoniem bevallen , waarna de wensouders het kind erkennen. In de Verenigde Staten gebeurt dat op commerciële basis en in Groot-Brittannië wordt gemiddeld tot 25.000 euro per kind betaald. Vorig jaar vestigde de 37-jarige Britse draagmoeder C. Hortlock, die voor de negende keer een baby op bestelling op de wereld zette.

De Kinderombudsman vind evenwel dat er onderscheid moet worden gemaakt tussen ideëel draagmoederschap, waarbij een naaste verwante of vriendin zich opwerpt als draagmoeder en commercieel draagmoederschap.Want commercieel draagmoederschap is misdadige ordinaire kinderhandel, en strafbaar.

Commercieel draagmoederschap moet dus werelwijd verboden worden vind de kinderombudsman.
Zo ook de commerciele advertenties van wensouders en of draagmoeders en of commerciële bemiddeling moeten strafbaar worden gemaakt.
Een dergelijk verbod bestaat eigenlijk al in Nederland : Commercieel draagmoederschap is in Nederland verboden en dus strafbaar (op grond van art. 151b en 151c Sr). Een vergoeding voor gemaakte kosten is uiteraard wel toegestaan.en juist daar wringt de schoen, want ie houd daar dan zicht op?Een papieren tijger dus, waar criminelen gretig gebruik van maken.
Misdaad loont dus door de mazen in deze wet, en de baby/kinderhandel blijft groeien.Arme arme kinderen..

En als u denkt dat babyhandel een fabel, fenomeen is of dat het enkele uitzonderingen zijn dan hier wat voorbeelden die de laatste jaren in het nieuws waren want helaas word er nogal eens misbruik gemaakt zie : 1- Vrouw vraagt 25.000 euro om een kind ter wereld te brengen voor anderen.
2- Parijs :Tien 'adoptieouders' zijn opgepakt. Zij hadden de kinderen volgens de politie voor 5000 tot 6000 euro van een netwerk van Bulgaarse kinderhandelaren gekocht.
3- Babyhandel in China: Minstens 70.000 Chinese kinderen per jaar verkocht of gestolen .
4-illegale adoptie binnen Rooms-Katholieke Kerken.
5- Een blank kind is duurder dan een zwart kind.

Afrikaanse kinderen zijn gegarandeerd aidsvrij. Als dat geen handel is? Veel adoptiekinderen zijn bovendien geen wees. Ze zijn hier vooral omdat de afgesproken quota gehaald moeten worden.%u2019

Roelie Post, Nederlands ambtenaar bij de Europese Commissie, had in Brussel van 1999 tot medio 2005 het dossier Roemeense kinderen onder haar hoede. Ze schreef er onlangs een boek over: Romania, for export only.

J.Aalders
Kinderombudsman

Mvgr,

Naam: J.Aalders

Adres: Rietgansplein 23

Postcode: 6883 DT

Woonplaats: Velp

Provincie: Gelderland

Land: Nederland

T: 0268440431

M: 0610722063

E: j.aalders5@chello.nl

http://www.kinderombudsman.nl