RTV-Noord-Holland


Klagen doen we al 30 jaar heel succesvol bij RTV N-H

De Klaaglijn is het oudste radioprogramma van RTV N-H en bestaat op donderdag 15 mei 2008 dertig jaar. De populariteit van het programma is enorm. Niet alleen onder de luisteraars, maar ook onder de presentatoren.

Hanneke Groenteman is wekelijks weer onder de indruk van de bellers: 'Ik vind het zo knap dat mensen op de radio klagen. Ik zou zoiets nooit durven'.

Donderdag a.s. wordt een heel speciale Klaaglijn uitgezonden op Radio Noord-Holland. Tussen 16.00-18.00 uur zullen oud-presentatoren Peter van Ingen en Jan Mom - tevens de bedenkers van het programma- samen met Hanneke Groenteman de jubileumuitzending van de Klaaglijn verzorgen, LIVE vanuit de studio van RTV N-H.

Niet alleen oud-presentatoren zijn donderdag aanwezig in de studio, ook oud-klagers van diverse pluimage zullen hun (r)entree maken. Goed klagen kan niet zonder een weerwoord en daarom zullen beroemde en beruchte 'beklaagden' ook aanwezig zijn. UPC, Connexxion, de NS, IKEA en Waternet zullen hun ervaringen met Radio Noord-Holland klagers optekenen. Stichting de Ombudsman en de Thuiswinkelorganisatie (kopen via internet) zijn er namens de belangenverenigingen.

De Klaaglijn heeft afgelopen 30 jaar veel voor elkaar gekregen. Zo bestaat de 1ste klas restauratie van 't CS Amsterdam nog dankzij een actiegroep die is ontstaan bij de Klaaglijn. Een vrouw die dolgraag BOM-moeder wilde zijn, echter met haar oproepen alleen maar ranzige zaaddonoren aansprak, kon aan een baby het leven schenken doordat een keurige zaaddonor zich meldde bij de Klaaglijn. De ontbijtkoek van Peijnenburg blijft dankzij de Klaaglijn niet meer aan de verpakking plakken omdat er een speciaal papiertje aan de binnenkant is gekomen. Vanzelfsprekend is dit maar een greep uit het assortiment klachten.

Momenteel presenteert Hanneke Groenteman De Klaaglijn. Hanneke wordt ondersteund door redactrice Carla Nolte die al 28 jaar de klachten voorbereidt. Vanaf 1978 zijn duizenden klachten tijdens de uitzendingen besproken en opgelost. Door de diversiteit van de onderwerpen levert het programma wekelijks veel luisterplezier op!

Luisteraars die willen klagen, kunnen hun klachten doormailen, inspreken of posten:

Bellen: 020-8505152 optie klaaglijn

Mailen: klaaglijn@rtvnh.nl

Brievenpost: RTV Noord-Holland, t.a.v. De Klaaglijn, Postbus 9823, 1006 AM Amsterdam

De Klaaglijn op radio Noord-Holland

Donderdag 16.00 - 17.00 uur