Stadsdeel Amsterdam Centrum


Inspraakavond Terlingenterrein

25 april 2008

In 2006 is het Terlingenterrein door drie particulieren gekocht. Zij hebben aan architectenbureau Buro de Binnenstad opdracht gegeven een bouwplan te maken voor het terrein. Het bureau heeft een plan ingediend om op het terrein acht woningen te bouwen, waarvan zeven atelierwoningen. Om bebouwing op het terrein mogelijk te maken, moet eerst het bestemmingsplan gewijzigd worden. Op dit moment is het namelijk een voetgangersgebied. Op 15 mei is er een inspraakavond hierover in de Oosterkerk.
Tijdens deze avond geeft het stadsdeel een toelichting op de stedenbouwkundige uitgangspunten voor het Terlingenterrein, gelegen rechts van Laagte Kadijk 43. Ook wordt de ruimtelijke onderbouwing van de bouwplannen aan u gepresenteerd. Er is gelegenheid om op deze twee plannen te reageren.

Na oplevering van het bouwplan wordt ook de openbare ruimte opnieuw ingericht. Tijdens de inspraakavond wordt daarom ook aandacht besteed aan de ideeën die hiervoor zijn. Groenvoorziening en terugkeer van de zelfbeheertuintjes voor de buurt komen daarbij aan bod. Op de inrichting van de openbare ruimte is geen inspraak mogelijk deze avond, omdat dit in een later stadium via een apart inspraaktraject uitvoerig aan de orde komt.

Meer informatie en de te bespreken stukken kunt u hier vinden en vanaf 23 april 2008 inzien bij het Voorlichtingscentrum in het stadhuis en bij het wijkcentrum in de Oosterkerk.

Inspraakavond

* 15 mei

* Oosterkerk

* 19:30