Gemeente Capelle a/d IJssel

Informatieavond nieuwbouwplan de Vijverhof 15 mei 2008

Op donderdag 15 mei 2008 vindt er van 20.00 22.00 uur een informatiebijeenkomst plaats over de nieuwbouwplannen voor de locatie de Vijverhof (hoek Reigerlaan-Kerklaan) in het gemeentehuis aan de Rivierweg 111.

De Vijverhof

Nieuwbouw voor de Vijverhof

Het verzorgingstehuis de Vijverhof voldoet qua gebouw niet meer aan de eisen van deze tijd en maatschappelijke behoefte in de nabije toekomst. Om deze redenen heeft de eigenaar, hervormde Stichting Bejaardenzorg Capelle aan den IJssel, bij de gemeente de noodzaak voor de bouw van een nieuw verzorgingshuis aangegeven gecombineerd met appartementen voor zelfstandige bewoning. Na een eerste (globale) haalbaarheidstoets van het initiatiefplan is het project opgenomen in de Taskforce Woningbouw.

Masterplan Centrum

Het plan voor de Vijverhof maakt onderdeel uit van het Masterplan Centrumgebied. Dit Masterplan wordt momenteel in nauwe samenhang met de eigenaren van het winkelcentrum De Koperwiek ontwikkeld. Vooruitlopend op de ontwikkeling van bovengenoemd Masterplan is besloten om een aparte stedenbouwkundige randvoorwaardennota te maken voor het plangebied De Vijverhof. De reden hiertoe is de wens van de Stichting en de Gemeente Capelle aan den IJssel om de nieuwe Vijverhof op korte termijn te gaan ontwikkelen.

Maquette van de Vijverhof

Stedenbouwkundige Randvoorwaarden

De gemeente heeft voor de locatie van de Vijverhof stedenbouwkundige randvoorwaarden opgesteld, waarin bijvoorbeeld wordt bepaald hoe hoog er mag worden gebouwd, hoe het terrein bereikbaar is en waar geparkeerd mag worden. De concept stedenbouwkundige randvoorwaarden zijn op 22 april 2008 door het college vastgesteld. De volgende stap is nu het raadplegen van omwonenden en overige belanghebbenden.

Informatieavond

Tijdens de informatieavond op 15 mei 2008 kunt u vanaf 20.00 uur de tekeningen en de maquette van de Vijverhof in het Centrumgebied en de bouwplannen van de Vijverhof bekijken. Om 20.30 uur presenteren we de concept-stedenbouwkundige randvoorwaarden voor de locatie Vijverhof. Aansluitend heeft u gelegenheid tot het stellen van vragen en het geven van uw reactie.

Vervolg

De definitieve randvoorwaarden worden opgenomen in een zogenaamd plandocument, dat ter goedkeuring aan de gemeenteraad wordt aangeboden. Na goedkeuring door de gemeenteraad, kan het bouwplan definitief worden uitgewerkt.