Ministerie van Buitenlandse Zaken

Lezing: Obstacles on the Road to Peace, Palestinian Realities

29 apr 2008 | Wat zijn de belangrijkste obstakels voor vrede in het Midden-Oosten? Op donderdag 15 mei houdt Dr. Hanan Ashrawi op uitnodiging van Buitenlandse Zaken een lezing over "Obstacles on the Road to Peace, Palestinian Realities". Geïnteresseerde zijn van harte welkom in De Rode Hoed in Amsterdam.
Hanan Ashrawi
Hanan Ashrawi

In haar lezing zal Hanan Ashrawi haar visie geven op controversiële aspecten van de Palestijnse realiteit en het Israëlisch beleid. Bertus Hendriks, politiek commentatot en Midden-Oostencorrespondent van de Wereldomroep, treedt op als gespreksleider. Hij geeft een nawoord op de lezing, waarna er gelegenheid is voor discussie.

Hanan Ashrawi is een Palestijns politica en taalkundige. Eind jaren tachtig werd Ashrawi lid van het Intifada Politiek Comité en begin jaren negentig was ze als woordvoerder van de Palestijnse delegatie betrokken bij de vredesbesprekingen die zouden leiden tot de Oslo-akkoorden. Daarna werd ze minister van Onderwijs in de Palestijnse regering. Deze functie legde ze twee jaar later neer uit protest tegen de corruptie binnen het Palestijnse bestuur.

Momenteel is Hanan Ashrawi op verschillende terreinen actief, onder meer als voorzitter van MIFTAH, het Palestijnse Initiatief voor een Algemene Dialoog en Democratie. Ze zet zich daarbij in voor een vreedzame beëindiging van de Israë lische bezetting van de Palestijnse gebieden.

Locatie: De Rode Hoed, Keizersgracht 102, Amsterdam Aanvang: 20.00 uur (zaal open 19.45 uur)
Gratis toegang.
Voertaal: Engels
Aanmelden vóór 12 mei via DAM@minbuza.nl o.v.v. `lezing 15 mei'
* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl

Zie ook

* Meer informatie over lezingen van Buitenlandse Zaken Externe link