Universiteit van Amsterdam

De opkomst van de neoconservatieven in Iran

Lezing Internationale betrekkingen

donderdag 15 mei, 15.00-17.00 uur
In deze lezing The Rise and Impact of Iran's Neocons onderzoekt prof. dr. Anoush Ehteshami de achtergronden van de opkomst van de Iraanse neoconservatieven onder president Mahmoud Ahmadinejad, die in 2005 aan de macht kwam. Ehteshami bespreekt de gevolgen hiervan op binnen- en buitenland en de toekomstige ontwikkelingen op het gebied van sociaal, economisch en buitenlands beleid in Iran. Hij pleit voor evenwichtige, op de lange termijn gerichte strategische betrekkingen tussen de Verenigde Staten en Iran. Dit zal de houding van Iran beïnvloeden, ongeacht welke partij of factie aan de macht is.

De lezing wordt georganiseerd door prof. dr. Gerd Junne, dr. Mehdi Parvizi Amineh en drs. Eva Patricia Rakel van de Universiteit van Amsterdam.

Over de spreker:
Anoush Ehteshami is hoogleraar internationale betrekkingen en directeur van de School of Government and International Affairs aan Durham University in Engeland. Hij is auteur van diverse boeken en artikelen op het gebied van geopolitiek, internationale betrekkingen en politieke economie van het Midden-Oosten, waaronder Globalization and Geopolitics in the Middle East. Old Games, New Rules en het nog te verschijnen Iran and the Rise of Its Neoconservatives: The Politics of Tehran's Silent Revolution.


Locatie: Oost-Indisch Huis (VOC-zaal), Kloveniersburgwal 48, Amsterdam. Toegang vrij. Meer informatie en aanmelden bij Eva Patricia Rakel, telefoon: 020-525 2671 of e-mail: e.p.rakel@uva.nl.

Dit is een overzicht van promoties, oraties, afscheidscolleges en andere activiteiten aan de Universiteit van Amsterdam. Meer informatie over de items in deze agenda kunt u krijgen bij de afdeling Persvoorlichting, tel. 020 - 525 2695, e-mail: persvoorlichting@uva.nl. Met vragen over plechtigheden Geneeskunde kunt u contact opnemen met AMC Voorlichting, tel. 020 - 566 2929.